Els millors tomàquets es mengen a l'estiu: receptes per assaborir-los
Sabíeu que no tots els tomàquets creixen emparrats? Marc Ribas no ho tenia molt clar i ho va constatar en una visita a la masia Ca n'Oliveró de Castellbisbal on Pere Botifoll el va ajudar a conèixer diferents varietats de tomàquet. Cor de bou, Montserrat, Rosa ple o Barbastro, cirerol...
Tot i que de tomàquets se'n poden comprar tot l'any perquè es cultiven en hivernacles, la seva temporada natural és l'estiu i és que el seu sabor, quan maduren al sol, és el millor. Per aprofitar al màxim aquesta època us proposem set receptes de Marc Ribas a "Cuines" amb aquesta fruita d'estiu com a protagonista
- ▶️ 1. Salmorejo
El salmorejo és una sopa freda andalusa que té el tomàquet com a ingredient principal. Aquesta versió, de Marc Ribas, porta pernil i ou dur.
- ▶️ 2. Amanida caprese
Un clàssic per fer en un pim-pam, amb els consells d'Arnau París.
Marc Ribas explica que és una amanida típica d'un esmorzar de cullera que ell fa amb seitons en lloc de boníto. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada.
- ▶️ 4. Tàrtar de tomàquet
Una barreja de tomàquet de pera amb cogombre, anxova, ceba de Figueres i perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc.
- ▶️ 5. Provolone amb cirerols
Una amanida tèbia ideal per compartir.
- ▶️ 6. Coca de tomàquet i ceba
Un plat senzill, econòmic i boníssim. Per fer aquesta coca, Marc Ribas utilitza farina d'espelta, un cereal que conté més proteïnes, minerals, vitamines i fibra que el blat comú.
Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. Lluís Marquina i Montse Tió van acompanyar el Marc per fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra.
- ▶️ 8. Cirerols al forn
Una recepta d'Arnau París que tant pot servir de primer plat com d'acompanyament.
I per aprofitar al màxim la temporada del tomàquet, no us podeu oblidar de fer-ne conserva. Si ho feu, seguireu gaudint del sabor del tomàquet madurat al sol durant tot l'any.
