Empordàlia de Pau ha produït 600.000 quilos d'oli, menys que en altres anys per la sequera, però d'una excel·lent qualitat

Pau (Alt Empordà).- La sequera que pateix l'Empordà des de l'inici d'estiu ha reduït la producció d'oli d'enguany. A causa de la manca de pluges, el tamany de les olives ha estat menor i també la seva quantitat. Amb tot, segons ha explicat el gerent d'Empordàlia, amb seu a Pau, Simó Casanovas, aquests factors han estat compensats per l'augment d'entre un 15 i un 20% el rendiment de l'oli de les olives, fent que la seva qualitat fos excel·lent i millor que en anteriors campanyes. Empordàlia, que agrupa 138 cooperatives de l'Alt i Baix Empordà que conreen més de 500 hectàrees d'olivera, ha produït 600.000 kg d'oli, una xifra sensiblement inferior respecte altres collites anteriors quan la sequera no ha estat tan important.
1 min

Avui és notícia