Fal·lera pels xuixos de tota mena de gustos a Girona i un reclam per als turistes
Xuixo de poma, de ratafia, de festuc, de canyella i cardamom, de pastís de formatge... fins i tot xuixo de sobrassada o de pernil dolç i formatge. En els últims mesos, han proliferat les xuixeries, botigues especialitzades a vendre aquest dolç, símbol de la ciutat. Al clàssic de crema, s'hi han afegit infinitat de sabors.
Un atractiu turístic
Els turistes són els principals clients d'aquestes botigues, que ofereixen empaquetar els xuixos en capses per a viatge.
Fins i tot algunes guies turístiques han adaptat les seves explicacions i s'aturen davant d'algun dels aparadors per explicar l'origen d'aquestes postres centenàries i com s'han adaptat als gustos actuals.
També les pastisseries que segueixen fent només el clàssic de crema han notat que el xuixo està en plena efervescència. L'únic que han introduït és que a banda de fer el xuixo de mida gran, ara també el fan més petit.
A la pastisseria Forn Montserrat, situada en ple Barri Vell, asseguren que fins fa un temps venien pocs xuixos, perquè despertaven poc interès entre els visitants, però que, en canvi, ara han notat "un boom molt bèstia".