
França, contra els pisos energívors: si l'habitatge no està ben aïllat no es podrà llogar
Així s'anomena els 5,2 milions de pisos que tenen les pitjors categories energètiques, un 17% del total
25/09/2022 - 17.21 Actualitzat 25/09/2022 - 19.28
El govern francès vol eliminar, en deu anys, els anomenats pisos energívors o coladors tèrmics. És a dir, els habitatges que no estan ben aïllats i que, per tant, comporten un sobrecost energètic.
Es calcula que són 5,2 milions de pisos que tenen les pitjors categories energètiques, un 17% del total.
Per aconseguir-ho, s'aniran aplicant gradualment un seguit de mesures. I la primera és que els propietaris no podran apujar el preu del lloguer.
Des del 24 d'agost, els propietaris no poden apujar el preu del lloguer d'aquests habitatges. A partir del gener, ja no es podran llogar els habitatges amb categoria G que consumeixin més de 450 KWh/per metre quadrat, els pitjors.
El 2025, la resta dels que tinguin la mateixa categoria energètica. El 2028, els de la F. I el 2034, els de la E. Ens ho explica el nostre corresponsal a París, David Melgarejo:
Amb el temps, vindran les restriccions a la venda. La mesura vol que França avanci cap a un parc d'habitatges eficient i que el 2050 només hi hagi habitatges de baix consum, amb etiquetes A i B.
En aquesta primera fase es busca forçar als propietaris d'habitatges menys proactius a aïllar-los, a un canvi de mentalitat. França ha previst fins a dos mil milions en xecs per ajudar a la reforma, i molts propietaris s'hi han posat. Però també s'ha constatat un augment de prop del 10% de coladors tèrmics que surten al mercat de compravenda.
Avui és notícia
Salut fa obligatori l'ús de la mascareta als centres sanitaris per evitar l'expansió de la grip
Primer dia de vaga de metges amb un seguiment del 45%, segons sindicats, i del 6%, segons Salut
El Suprem considera provat que el fiscal general o l'entorn va filtrar dades de la parella d'Ayuso
Arriba al jutjat l'origen del brot de pesta porcina africana detectat a Cerdanyola del Vallès
Setmana clau en la investigació del brot de pesta porcina africana: què en sabem fins ara?