Françoise busca el verd de Sud-àfrica, a "Karakia"
Françoise busca el verd de Sud-àfrica, a "Karakia" (TV3)

Françoise busca el verd de Sud-àfrica, dilluns a "Karakia"

Dilluns, a les 22.00, "Karakia" emet un nou capítol amb l'actriu sud-africana Françoise com a protagonista. Tot i el canvi que li va suposar deixar Pretòria quan era adolescent, no li va costar adaptar-se als nous costums. Ara, amb la màgia de la cuina, els records tornen al present dels sentits.
2 min

Algú va dir que el millor escenari és el de la vida quotidiana, no? I encara que no ho hagi dit ningú, la frase sembla feta a mida de la Françoise, una actriu que ho porta tan endins que podríem dir que, d'alguna manera, no deixa mai d'actuar. Fins i tot ha creat un personatge que s'adapta a tots els papers i situacions, Miss Looks. En el seu paper de sud-africana que va arribar adolescent a Catalunya, però, l'equip del programa ha aconseguit que sigui ella mateixa. Tot i el gran canvi que va suposar per a ella i les seves germanes deixar Pretòria en aquell moment, no els va costar gaire adaptar-se als nous costums. Aquí van poder consolidar algunes de les seves vocacions i recuperar igualment part d'allò que van deixar enrere. Amb la Françoise, amb les seves germanes -la Karol i la Gloudina Joy-, amb la mare... "Karakia" parlarà de tot això i també de música, de gospel, de recuperar el contacte amb la natura que tan present és al país on van néixer... i coneixerà algunes de les influències gastronòmiques que certifiquen Sud-àfrica com una gran barreja de cultures.

Tothom ha sentit a parlar del te rooibos, fet amb les fulles d'un arbust propi d'aquelles terres. En aquest capítol, els espectadors també aprendran a fer un "banana bread" per acompanyar-lo, unes postres a mig camí entre un pa dolç i un pastís, i descobriran tots els secrets del "bobotie", un dels plats nacionals de Sud-àfrica. És la màgia de la cuina: pot fer que els records tornin al present dels sentits.

El programa

"Karakia" és un espai de producció pròpia de Televisió de Catalunya pioner a Europa en el tractament de la diversitat. Estrenat l'any 2001, s'adreça a tothom que té interès per la cuina i el descobriment de nous ingredients i gustos, però sobretot vol despertar l'interès per les cultures, costums i tradicions dels veïns d'altres orígens.

El programa aposta, un any més, per acostar l'audiència a la diversitat cultural que hi ha al país amb la gastronomia. Aquesta és la porta d'entrada que permet establir un pont enriquidor, festiu i amable amb els veïns arribats de fora.

tv3.cat/karakia
facebook.com/karakia

Avui és notícia