Girona vol obrir un espai de 'showcooking' i zones de restauració a les terrasses del mercat del Lleó

3 min

ACN Girona - L'Ajuntament de Girona obre la porta a instal·lar un espai de 'showcooking', una aula gastronòmica i zones de restauració a les terrasses superiors del mercat del Lleó. La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, va anunciar fa uns mesos a l'ACN la intenció de renovar aquest equipament per obrir-lo al públic jove i d'instal·lar-hi taquilles refrigerades per recollir les comandes. Ara, el projecte encara una nova fase perquè el govern local ja ha encarregat la redacció del pla d'usos que haurà de servir per fer el projecte executiu de l'obra. El pla d'usos també plantejarà quantes parades ha de tenir el mercat i quina superfície necessita cadascuna d'elles, així com la possibilitat que tinguin un espai de degustació.

t>TÍTOL:

Girona vol obrir un espai de 'showcooking' i zones de restauració a les terrasses del mercat del Lleó

SUBTÍTOL:

El consistori encarrega el pla d'usos per definir el nou equipament

ENTRADETA:

L'Ajuntament de Girona obre la porta a instal·lar un espai de 'showcooking', una aula gastronòmica i zones de restauració a les terrasses superiors del mercat del Lleó. La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, va anunciar fa uns mesos a l'ACN la intenció de renovar aquest equipament per obrir-lo al públic jove i d'instal·lar-hi taquilles refrigerades per recollir les comandes. Ara, el projecte encara una nova fase perquè el govern local ja ha encarregat la redacció del pla d'usos que haurà de servir per fer el projecte executiu de l'obra. El pla d'usos també plantejarà quantes parades ha de tenir el mercat i quina superfície necessita cadascuna d'elles, així com la possibilitat que tinguin un espai de degustació.

COS:

L'Ajuntament de Girona avança en el disseny del nou mercat del Lleó que des de fa mesos està entre cella i cella de la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis. En una entrevista a l'ACN, Geis assegurava que volia "acostar-lo a la gent jove i integrar-lo arquitectònicament a l'eixample i la plaça de Catalunya". De moment, es comença a treballar en la primera línia, ja que el govern local ha encarregat la redacció del pla d'usos del mercat amb un preu de licitació base de 18.032 euros.

Aquest document s'haurà d'enllestir en dos mesos i haurà de preveure tot el que s'hi podrà fer en aquest espai en el futur. Per exemple, es definirà quantes parades hi ha d'haver i quina superfície necessiten. També es definirà si les parades poden tenir un obrador propi i un espai de degustació. El pla d'usos inclou una de les propostes que Geis ja havia avançat, com ara la instal·lació de taquilles, algunes d'elles refrigerades, per tal que els clients puguin guardar o recollir les comandes fetes. També s'impulsarà la venda en línia i les comandes per telèfon.

Una de les novetats, però, és que el consistori planteja la possibilitat de tenir una aula gastronòmica on es facin tallers de 'showcooking' a les terrasses superiors. També plantegen la possibilitat d'ubicar-hi zones de lleure i de descans i obren la porta a obrir-hi una zona de restauració.

Altres elements que es tindran en compte seran els punts de sortida de fums, d'aigua i d'evacuació de les parades; la localització de les neveres i les cambres de fred; la possibilitat de tenir un sistema de generació i emmagatzematge de gel; les zones de manipulació d'aliments i d'obrador comunes; l'habilitació de diferents zones de neteja i la superfície que han de tenir; el sistema de climatització i ventilació natural de l'espai, o el sistema de generació i consum d'energia.

Avui és notícia