Joves garrotxins aposten per la continuïtat del cultiu del Fesol de Santa Pau
El Fesol de Santa Pau és una varietat de llegum petit, blanc i lluent que es cultiva des de fa segles en els camps de terra volcànica de la comarca de la Garrotxa.
Amb el pas dels anys la seva singularitat l'ha dotat d'un alt valor gastronòmic, però alhora la seva producció ha anat minvant. Actualment, amb prou feines hi ha una desena de productors, una xifra que s'ha reduït a la meitat.
El canvi climàtic, els cabirols que es mengen els brots verds de la planta quan creix i la falta de relleu al camp en són alguns dels motius principals.
Després de dos anys de mala collita a causa de les condicions meteorològiques, la d'aquest any és bona, com també ho és la de joves que han decidit arremangar-se i continuar amb la tradició de plantar i conrear fesols.
Alguns ho fan per continuar amb la tradició familiar, i d'altres amb un objectiu clar: fer perdurar aquest producte tan arrelat a casa seva i a la comarca dels volcans.