La calor avança la verema de Chardonnay i rosteix algunes vinyes de l'Urgell
La campanya podria anar millor en altres varietats autòctones com la Parellada
Redacció
24/08/2025 - 07.29 Actualitzat 24/08/2025 - 07.29
Les altes temperatures provoquen efectes negatius al camp. A les vinyes de Verdú, a l'Urgell, la calor i la insolació ha cremat fulles i fruits.
La calor extrema també ha obligat els pagesos a avançar la verema d'algunes varietats, com la Chardonnay, mentre que s'espera que altres varietats autòctones, com la Parellada, donin resultats fins i tot millors que els de la temporada passada. El pagès Jordi Solé afirma que "si les temperatures baixen, hi pot haver una verema normal i de bona qualitat".
Ara, mateixa collita que fa un any però pitjor previsió d'ingressos. "Un 30% més pobres perquè ens han abaixat lo preu", remarca.
Avui és notícia
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada
Els pescadors de peix blau podran vendre una part de les tonyines que capturin accidentalment