(3Cat)

La coproducció de 3Cat "Plat en blanc", premiada al Ceres Food Film Festival de Nova York

"Plat en blanc", emès a "Nits sense ficció", ha guanyat el premi al millor documental al Festival Ceres de Nova York, que s'ha fet del 16 al 19 d'octubre
1 min

"Plat en blanc", dirigit per Ramon Pardina i Alan Fàbregas, és una coproducció entre Abacus i 3Cat amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El jurat del Festival Ceres ha elogiat "Plat en blanc" per la seva "mirada cinematogràfica elegant i emocional" i per "capturar amb autenticitat la intensitat i la bellesa del procés creatiu gastronòmic".

El treball narra l'ascens del restaurant Disfrutar fins a convertir-se en el millor del món, i s'endinsa en les interioritats d'un restaurant d'alta gastronomia on la creativitat, la precisió i el sacrifici personal dels tres xefs (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) es conjuguen per assolir un somni col·lectiu. El film ofereix una mirada íntima i humana sobre l'excel·lència culinària, i mostra tant la passió com el preu a pagar.

"Plat en blanc", que es va estrenar al festival Docs Barcelona, és una aposta de servei públic de 3Cat per fer arribar a tota la ciutadania els èxits de la cuina catalana.

Els documentals són un dels pilars de 3Cat. S'hi aborden temàtiques d'interès social amb treballs que s'endinsen en la realitat i que mostren el compromís amb la indústria documental i el servei públic. Uns treballs que, a més, s'ofereixen en un espai en prime time com és "Nits sense ficció" i també a la plataforma 3Cat.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Univers 3Cat

Mostra-ho tot