La gamba de la Costa Brava, molt més cara que l'any passat fins i tot si és congelada
Els pescadors s'estaven quedant sense dies per anar a pescar i la campanya de la gamba per Nadal es preveia molt magre. És per aquest motiu que tant peixaters com consumidors han anticipat la compra de gamba de la Costa Brava. Això ha repercutit directament en una pujada de preus molt abans del que és habitual.
La gamba mitjana per congelar, al mes de novembre, s'ha pagat a 80-85 euros el quilo quan l'any passat a la mateixa època s'havia comprat a 60-65 euros. Vint euros més cara.
Pel que fa a la gamba més gran, la de vint peces el quilo, el setembre s'havia venut a llotja a 200 euros al quilo, que el consumidor va acabar pagant a 250-280 euros.
Que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació hagi atorgat als pescadors 13 dies més fins a final d'any ha donat una certa tranquil·litat als peixaters. Tot i això, els qui depenen del peix de proximitat, tenen clar que la seva supervivència depèn que els pescadors catalans puguin sortir més dies a pescar dels que els han permès aquest any.