Sílvia Munt Premi Gaudí d'Honor 2026
Rosalía LUX Tour
Nou atac israelià Gaza
ES-Alert dana
Federica Mogherini
Matthew Perry
Mundial 2026 Trump
Veritats i mentides immigració
Origen pesta porcina
Ajuts cotxe elèctric
Fira de Guadalajara
Manga Barcelona
Copa del Rei
Atlètic Balears Espanyol
Sant Andreu

La Guia Michelin més enllà de les estrelles: mapa dels 145 restaurants catalans recomanats

La placa s'ha lliurat aquest dijous al vespre a restaurants com el Compartir, el Cuina Sant Pau o el Gresca

Tana Collados / Ferran Vila

27/04/2023 - 20.36 Actualitzat 28/04/2023 - 00.33

La Guia Michelin ha reconegut amb la categoria de "Recomanats" 145 restaurants de tot Catalunya. Aquest dijous al vespre, al Museu Marítim de Barcelona, se'ls ha lliurat la placa vermella que els acredita com a membres de la Guia Michelin d'aquest any i que, ben segur, lluiran a l'entrada del seu establiment.

És el primer cop que la Guia Vermella fa un acte públic per reconèixer als establiments recomanats. Són restaurants de molts diferents registres. Alguns fins i tot havien tingut estrella, i alguns potser la tindran en un futur. De moment, se'ls reconeix la qualitat gastronòmica, la personalitat i la regularitat.

Entre els recomanats hi ha el Compartir, el de Barcelona i el de Cadaqués (dels propietaris del Disfrutar), el Normal, a Girona, i el Mas Marroch, de Vilablareix (dels germans Roca), el Cuina Sant Pau (de Raül Balam Ruscalleda), Ca l'Esteve, de Castellbisbal, el Colmado 1917, de  Terrassa; el Bresca, de Cambrils; el Gresca, de Barcelona; el Motel, de Figueres; o el Cigró d'Or, de Vilafranca del Penedès.

L'acte s'ha fet al Museu Marítim de Barcelona (CCMA)

Tot i que la "recomanació" es guanya o es perd cada any, igual com les estrelles Michelin, no deixa de ser una empenta que encoratja.

A l'hora de fer la selecció, els inspectors han tingut en compte la qualitat dels productes, el control de coccions i textures, l'equilibri i harmonia de gustos, la personalitat de la cuina i la regularitat.

El fet d'entrar a la Guia vol reconèixer la feina ben feta per part dels establiments. Són bons restaurants als ulls dels inspectors, però no tenen el nivell suficient, segons ells, per tenir una distinció major d'excel·lència.

Podeu descobrir quins restaurants us queden a prop a través d'aquest mapa i de la taula amb buscador: