Un cistell de rovellons (Flick/Jacinta Lluch Valero)

La temporada de bolets arrenca amb els primers rovellons i ceps i amb bones perspectives

Les pluges d'agost han fet avançar la temporada i els boletaires ja cacen a les zones d'alta muntanya
Redacció
1 min

"El bosc està ideal perquè surtin bolets i si va fent aquestes tronades de tarda serà molt bona temporada", diu l'Albert, que en mitja hora ha aconseguit omplir un cistell de dos quilos amb l'ajuda de dos companys.

Sobretot es troben rovellons i ceps, però també alguns fredolics, rossinyols i llenegues.

En una situació de sequera com l'actual potser sembla xocant que ja es trobin bolets, però les pluges dels últims dies han anat molt bé. Ho saben els habituals de les zones d'alta muntanya de la Cerdanya, l'Alta Ribagorça o l'Alt Urgell, on la temporada ja ha començat, com es mostra en aquest vídeo:

A Olvan, al Berguedà, el Mercat del Bolet de Cal Rosal ha avançat una setmana l'obertura, gràcies a les pluges d'agost.

Els venedors coincideixen que es presenta una bona temporada i asseguren que la qualitat és extraordinària.

La Lluïsa, una de les paradistes, explica que la majoria de rovellons que ven són de la zona del Pedraforca i de Gósol i que el cep és de "més amunt, de la zona de la Molina".

Una parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal
Una parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal (ACN/Carola López)

Assegura que els preus es mantenen com l'any passat i que es troba bolet del Berguedà per totes les butxaques: "Si és de botó, és més car, si és més gros, és més barat", concreta.

Alguns visitants aprofiten el mercat per completar el cistell que ells no han aconseguit omplir al bosc però, com diuen els paradistes, encara fa molta calor i "la gent encara pensa més en platja que en bolets".

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Alimentació

Mostra-ho tot