"Joc de cartes" obté una audiència de 363.000 espectadors
Tradició a les cuines de l'Urgell
El programa es va traslladar fins a l'Urgell per trobar el millor restaurant de terra endins. Una zona amb una gran tradició culinària.
11/11/2019 - 13.08 Actualitzat 14/11/2019 - 19.34
Aquesta setmana, amb Marc Ribas, hem descobert que l'Urgell és la porta de Ponent, una terra plena d'història i amb una tradició culinària que és l'enveja de la resta del país.
La primera parada va ser a Agramunt, on vam descobrir l'Atípic, el restaurant d'Irina Penella. Fa gairebé sis anys que el va obrir amb la seva parella i afirma que la seva cuina és tradicional però amb tocs de creativitat.
El viatge per l'Urgell va continuar a Maldà, on els esperava la Nadia Tolsà i el seu Bar Centro: un bar de poble que és també una sala de concerts i una galeria d'art. Plats senzillets però fets amb molt d'amor.
A Claravalls, "Joc de cartes" va fer parada al Bar Aleix, propietat de la Palmira Calderó. Una dona de 56 anys que va començar a treballar al local quan el seu home es va quedar sense feina, fa quatre anys. El plat fort de l'establiment és la carn a la brasa.
I l'última parada va ser a Tàrrega, al gastrobar Art Tapa 1224. La Sònia Martínez, propietària i cap de cuina del local, fa tres anys que regenta el restaurant, tot i que la seva passió per la cuina li ve de ben petita.
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
Se sacrificaran i es comercialitzaran 30.000 porcs de granges a prop del focus de la pesta porcina
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Illa esquiva les crítiques de l'oposició per la pesta porcina i diu que "les coses s'han fet bé"
El pes del sector porcí català: 4.260 milions d'euros de negoci a l'exterior