Tradició a les cuines de l'Urgell

El programa es va traslladar fins a l'Urgell per trobar el millor restaurant de terra endins. Una zona amb una gran tradició culinària.
1 min

Aquesta setmana, amb Marc Ribas, hem descobert que l'Urgell és la porta de Ponent, una terra plena d'història i amb una tradició culinària que és l'enveja de la resta del país.

La primera parada va ser a Agramunt, on vam descobrir l'Atípic, el restaurant d'Irina Penella. Fa gairebé sis anys que el va obrir amb la seva parella i afirma que la seva cuina és tradicional però amb tocs de creativitat.


El viatge per l'Urgell va continuar a Maldà, on els esperava la Nadia Tolsà i el seu Bar Centro: un bar de poble que és també una sala de concerts i una galeria d'art. Plats senzillets però fets amb molt d'amor.



A Claravalls, "Joc de cartes" va fer parada al Bar Aleix, propietat de la Palmira Calderó. Una dona de 56 anys que va començar a treballar al local quan el seu home es va quedar sense feina, fa quatre anys. El plat fort de l'establiment és la carn a la brasa.

I l'última parada va ser a Tàrrega, al gastrobar Art Tapa 1224. La Sònia Martínez, propietària i cap de cuina del local, fa tres anys que regenta el restaurant, tot i que la seva passió per la cuina li ve de ben petita.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Joc de cartes

Mostra-ho tot