
Llibreta i bolígraf!
L'orxata de mango d'Arnau París: fresca, tropical i amb molt bon rotllo
Si ets amant de l'orxata, aquesta és la combinació del "Cuines" que no sabies que necessitaves
14/08/2025 - 16.29 Actualitzat 19/09/2025 - 12.28
Si algú sap com capgirar una recepta tradicional, aquest és l'Arnau París. Si després del gelat de festuc, l'amanida fresca estiuenca o la lasanya freda pensàvem que ja ho havíem vist tot, aquesta vegada el presentador i xef del "Cuines" ens sorprèn amb una orxata. I, precisament, no és una orxata qualsevol que pots trobar al bar de torn, sinó una combinada amb mango, i això vol dir fresca, divertida i amb aquell bon rotllo integrat que només ell sap posar-hi.
Ah, que ets un amant de l'orxata i vols provar de fer-ne a casa? Doncs endavant! Primer, vegem quins ingredients necessitaràs. Som-hi!
Ingredients per a una orxata de xufa amb mango ben refrescant (un litre)
- 150 g de xufa deshidratada
- 500 ml d'aigua + 500 ml d'aigua nova
- 4 dàtils (sense pinyol)
- Mig mango madur
- Una mica de sucre (opcional, al gust)
El pas a pas de l'Arnau París per fer la millor orxata de mango a casa
- Hidrata les xufes: posa-les en un bol amb aigua i deixa-les 24 hores a la nevera.
- Neteja-les i descarta-les: llença l'aigua i treu les xufes que surin (no són bones).
- A la batedora! Posa-hi les xufes hidratades, 500 ml d'aigua nova, sucre al gust, els dàtils sense pinyol i el nostre secret: mig mango madur.
- Tritura-ho fins que quedi una pasta homogènia.
- Cola-ho amb colador fi per retenir tota la fibra i quedar-te només amb el líquid.
- Serveix-la ben freda en un got amb glaçons i a gaudir!
El resultat? Una orxata que et transporta directament a una terrassa d'estiu, amb el ventall a la mà i el somriure incorporat. El problema? Que hauràs de vigilar, perquè desapareix del got més ràpid del que trigues a dir "passa-me'n un altre"!
Avui és notícia
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
Alemanya aprova la polèmica llei que recupera el servei militar voluntari