Mones de Pasqua casolanes amb receptes de xef

Una mona de mantega, de xocolata, de melmelada, de formatge i xocolata, de briox amb ous durs... Quina us agrada més a casa? Si Dilluns de Pasqua no perdoneu la mona, la podeu fer amb alguna de les receptes que s'han cuinat a TV3
Anna Garcia Lozano
3 min

Receptes de mones de Pasqua

Mona de mantega

Mona de mantega

Una mona de Pasqua clàssica, però amb un toc especial. Marc Ribas i Lildami la fan a quatre mans.

Mona de xocolata

Mona de xocolata

Una de les maneres perquè un padrí o padrina triomfi Dilluns de Pasqua és apostar per una mona de xocolata.Dues xefs ens ajuden a preparar-la: Gessamí Caramés i Paula Alòs.

Mona de Pasqua de formatge i xocolata

Marc Ribas proposa una mona molt original, de formatge i xocolata. La prepara amb dos personatges molt especials del SX3: el Riff i el Flat de "Rat Rank".

Mona de Pasqua de llimona

Si voleu provar una mona diferent, Marc Ribas ens proposa un pastís original, de llimona. El prepara amb un personatge molt especial, el Mic.

Pessic de mona de xocolata

Ben acompanyat de dos nens, Marc Ribas fa aquest pessic de mona de xocolata. Una base amb cacau, recoberta de xocolata i coronada amb un ou.


Mona de Pasqua (Sara)

El Víctor Gonzalo i la Sofia Janer fan una mona tipus Sara. Ben farcida de crema de mantega i ametlles laminades. I amb ous de xocolata amb sorpresa!

Mona amb ametlles i xocolata (sense gluten)

És la recepta que Gessamí Caramés va fer des de casa per a "Tot es mou" els dies de confinament. Un punt a favor: el pa de pessic no porta ni llevat ni farina! Utilitza farina d'ametlla i això la fa apta per a dietes sense gluten. És una mona tipus Sara que la Gessamí modifica posant xocolata blanca per no abusar de la mantega.

Marc Ribas prepara una mona de les més tradicionals: de brioix amb ous durs i una mica de xocolata. Compta amb l'ajuda de Manel Vives de "Ja tho faràs" per decorar-la.

Ou de Pasqua

Fer un ou de Pasqua pot semblar complicat, però amb una mica de paciència i dos trucs de Marc Ribas, la cosa se simplifica molt.

Una altra mona amb la xocolata com a protagonista és que la que va fer Armand Garcia, de la pastisseria Boguñá, a "Cuines". Una mona trufada decorada amb una cobertura de xocolata.

Mona de xocolata

Els amants de la xocolata tenen moltes opcions per triar. Aquesta mona és la que va fer el pastisser Ramon Morató de la fàbrica Chocovic a "Cuines".

Amb la recepta que la Rosa Balsebre, del Forn de Baix, va fer a "Cuines" fa uns quants anys podem fer aquesta mona tradicional per al Dilluns de Pasqua.

Les mones de "Dolça Catalunya"

El programa "Dolça Catalunya" va dedicar un dels seus capítols a les mones de Pasqua i va explicar com fer-ne de dos tipus diferents. Antoni Bellart ens va donar les receptes de la mona de Sara i la xocolata. També va explicar com podem fer una casa de xocolata.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Consells de cuina

Mostra-ho tot