Un cistell de maduixes
Receptes originals amb maduixes

És temps de maduixes: onze receptes per aprofitar-les al màxim

Els maduixots ja fa dies que acoloreixen les fruiteries de casa nostra, la primavera és la millor època d'aquesta fruita que té moltes propietats i molt poques calories, i que ofereix un munt de possibilitats a la cuina
1 min

La temporada dels maduixots és la primavera, toti que els hivernacles han aconseguit que ara ja els puguem trobar a les botigues gairebé tot l'any. A la cuina es fan servir majoritàriament en postres, però també en pode fer gaspatxo, salses... Carme Ruscalleda a "Tot es mou".

Un altre aspecte important a tenir en compte quan parlem de maduixes és com cal rentar-les. El cuiner Raul Balam Ruscalleda confessa que es posa molt nerviós quan veu com molta gent neteja les maduixes i ens explicava amb detall com fer-ho bé:

Receptes amb maduixes

El vessant saludable de les maduixes

Cal tenir en compte que, a part de destacar per les seves propietats gastronòmiques, els maduixots també destaquen pel seu vessant saludable. I és que són un dels aliments amb més propietats antioxidants. Van bé per prevenir malalties cardiovasculars o de tipus oncològic. A més a més, aporten vitamina C, imprescindible per protegir el sistema immunològic. També ajuden a absorbir millor alguns minerals. La doctora Pilar Senpau, especialista en nutrició, aprofundia en aquestes bondats al programa "Benvinguts a l'hort".

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Consells de cuina

Mostra-ho tot