La rajola retirada, perquè l'etiquetatge no està en espanyol (Creative Commons)

Retiren un lot de xocolata Milka perquè no s'hi identifiquen els ingredients que causen al·lèrgia

El producte conté llet, avellana, soja i traces de blat i altres fruits secs, però l'etiquetatge no està traduït a l'espanyol i no és fàcil veure-ho
Redacció
2 min

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha emès una alerta sanitària per a les persones al·lèrgiques a la llet, l'avellana o la soja sobre la presència d'ingredients no etiquetats en castellà en algunes unitats de xocolata Milka 250G Mmmax Luflée Caramel, unes rajoles de xocolata amb llet farcides de caramel.

En concret, el lot concret afectat és el OOV0432741 de les rajoles de xocolata Milka 250G Mmmax Luflée Caramel, amb data de caducitat del 6 d'abril del 2024 i pes de 250 grams.

L'empresa ja ha començat a retirar el producte dels supermercats de Catalunya, el País Valencià, l'Aragó, Andalusia, Cantàbria i Madrid, que és on s'havia distribuït, però no descarta que n'hi pugui haver en altres comunitats autònomes.

Conté llet, avellanes, soja i restes de blat i fruits secs

També ha emès un comunicat en què adverteix de l'absència d'etiquetatge en espanyol d'alguna d'aquestes unitats, cosa que dificulta que s'identifiquin amb precisió tots els seus ingredients, que apareixen amb el nom comercial que tenen en altres països.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques o intolerants a algun dels ingredients d'aquest producte, que puguin tenir-lo a casa, que no el consumeixin. L'Aesan ha afegit que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de la població.

Mondélez International, propietària, entre d'altres, de les marques Milka, Suchard, Toblerone, Oreo, Príncipe, Royal, Trident, El Caserío o Philadelphia ha detectat que, a causa d'un error d'envasament, en algunes d'aquestes rajoles s'ha utilitzat un embolcall corresponent als mercats d'Hongria, la República Txeca, Eslovàquia, Alemanya i Àustria, en lloc del corresponent al mercat d'Espanya.

Les rajoles compleixen les normes i els estàndards de qualitat i seguretat però, com que no estan etiquetades en espanyol, no és fàcil reconèixer els al·lèrgens en els idiomes en què apareixen. Per això, la companyia recorda que no són aptes per al consum per part d'aquelles persones que tiguin al·lèrgia a la llet, la soja o l'avellana.

En el comunicat han llistat tots els ingredients que inclou aquesta xocolata amb llet i caramel, que són:

  • Sucre, mantega de cacau, pasta de cacau, xarop de glucosa, LLET desnatada en pols, sèrum de LLET en pols, greix de LLET, greix de palma, LLET desnatada condensada (LLET desnatada, sucre), humectant (glicerol), xarop de sucre invertit, emulgents (lecticines de SOJA, E476), xarop de sucre caramelitzat, pasta d'AVELLANA, sal, aroma. També pot contenir ALTRES FRUITS DE CLOSCA I BLAT.

La companyia hi ha afegit un número del Servei d'Atenció al Consumidor, el telèfon 900 963 248, i un formalari de contacte, on es pot demanar més informació o la devolució de l'import, en cas d'haver adquirit el producte.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Alimentació

Mostra-ho tot