Tarraco a Taula organitza un curs sobre cuina romana

Fa dos mil·lennis, a Tarragona hi havia una gastronomia senzilla, basada en aliments bàsics, que coexistia amb la sumptuosa cuina romana que Hollywood ens ha ensenyat en les seves pel·lícules. Ara, els tarragonins han pogut aprendre els secrets de la cuina romana en uns cursets que ha organitzat l'associació Tarraco a Taula.
1 min
Les aromes i els colors de la cuina romana han omplert les aules on l'associació Tarraco a Taula ha impartit un curs sobre gastronomia romana. Una trentena d'alumnes, la majoria procedents de l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, han tingut l'oportunitat de descobrir plats com la cassola d'enciam o de carbasses, les pastanagues amb salsa de comí o la carn amb albercocs. Aquestes són algunes de les quatre-centes receptes que recull l'obra d'Apici, l'autor del primer llibre de cuina que es coneix i que ha estat l'eix d'unes classes on s'ha descobert que alguns dels plats dels nostres dies ja es preparaven a l'antiga Tarraco fa dos mil anys. La principal característica de la gastronomia romana era la gran diversitat d'ingredients, entre els quals destacaven els llegums, les hortalisses i, sobretot, els cereals. A més, els romans utilitzaven amb freqüència espècies com el pebre o el comí i fins a una trentena d'herbes aromàtiques.

Avui és notícia