
Torró i polvorons per fer a casa amb només quatre ingredients: la recepta fàcil de Raül Balam
Un torró de xocolata cruixent sense gluten, apte per a celíacs, i uns polvorons que faran les delícies de tota la família!
17/12/2025 - 13.46 Actualitzat 17/12/2025 - 14.12
Qui ha dit que fer torró a casa és complicat? Amb només 4 ingredients, aquesta recepta del cuiner Raül Balam demostra que fer torrons no és només cosa de mestres torronaires.
Perfecta per fer amb nens o sense, perquè no cal un màster en rebosteria: només ganes de passar-ho bé i de tastar abans d'hora. Pocs ingredients, zero estrès i molt esperit nadalenc!
Torró de xocolata cruixent:
Ingredients per a una rajola:
- 200 g cobertura de xocolata (70% cacau)
- 100 g crema cacau
- 150 g cereal de blat de moro
- 150 g arròs inflat natural (sense sucre)
- En un bol apte per al microones, fondre la xocolata a potència suau fins que quedi ben fosa i sense cremar-se.
- Afegir la crema de cacau i barrejar fins a obtenir una crema llisa.
- Incorporar els cereals i barrejar fins que quedi homogeni però mantenint el cruixent.
- Amanir al gust (diferents espècies).
- Formar en forma de torró sobre paper sulfuritzat I embolicar.
- Deixar reposar 24 hores en un espai sec i fresc fins que quedin ferms i cruixents.
Polvorons de llimona:
Els polvorons casolans que ens proposa Raül Balam són ideals per preparar a casa, sense complicacions ni llistes infinites. Una recepta fàcil, directa i amb final feliç: gaudir com es desfan a la boca i saber que es has fet tu!
I si sempre t'han embafat massa els polvorons i els vols donar una segona oportunitat, amb aquesta no et passarà. Tot al contrari!
- Mantega de porc extra 100 g
- Sucre llustre 100 g
- Ametlla en pols torrada 125 g
- Farina de blat torrada 250 g
- Ratlladura de llimona 12 g (1/2 llimona)
- Pebre de Jamaica 0,1 g
- Sal 0,5 g
- Torrar la farina de blat a 190 °C durant 15 min i sedassar.
- Torrar l'ametlla en pols a 190 °C durant 5 min i refredar.
- Barrejar mantega + sucre llustre.
- Incorporar l'ametlla.
- Afegir farina + ratlladura + pebre. Barrejar.
- Reposar 1 h.
- Estirar i tallar.
- Coure a 190 °C durant 3 min.
Avui és notícia
Carreteres tallades per la pluja al Montsià: Protecció Civil demana evitar-hi desplaçaments
Desallotjat l'antic Institut B9 de Badalona: l'Ajuntament no reallotjarà els que hi vivien
Illa torna a defensar al Parlament la gestió de la pesta porcina i encara no n'aclareix l'origen
Cerdán defensa la seva innocència i es declara víctima d'una persecució "pròpia de la inquisició"
El fiscal no acusarà Errejón pel cas d'agressió sexual a Elisa Mouliaá i demana arxivar la causa