Cerdán cas Koldo
Errejón Elisa Mouliaá
Nick Reiner cadena perpètua
Guàrdia Civil Sant Sadurní
Desallotjament Institut B9 Badalona
Trump petroli Veneçuela
Europa cotxe elèctric
Pla habitatge CE
Illa pesta porcina
Sumar PSOE
"Sirat"
Tractorada Barcelona
The Best
Guadalajara Barça
Alcaraz

Torró i polvorons per fer a casa amb només quatre ingredients: la recepta fàcil de Raül Balam

Un torró de xocolata cruixent sense gluten, apte per a celíacs, i uns polvorons que faran les delícies de tota la família!

17/12/2025 - 13.46 Actualitzat 17/12/2025 - 14.12

Qui ha dit que fer torró a casa és complicat? Amb només 4 ingredients, aquesta recepta del cuiner Raül Balam demostra que fer torrons no és només cosa de mestres torronaires.

Perfecta per fer amb nens o sense, perquè no cal un màster en rebosteria: només ganes de passar-ho bé i de tastar abans d'hora. Pocs ingredients, zero estrès i molt esperit nadalenc!

Torró de xocolata cruixent:  

Ingredients per a una rajola: 

  • 200 g cobertura de xocolata (70% cacau) 
  • 100 g crema cacau 
  • 150 g cereal de blat de moro 
  • 150 g arròs inflat natural (sense sucre) 
Procediment: 
  1. En un bol apte per al microones, fondre la xocolata a potència suau fins que quedi ben fosa i sense cremar-se. 
  2. Afegir la crema de cacau i barrejar fins a obtenir una crema llisa. 
  3. Incorporar els cereals i barrejar fins que quedi homogeni però mantenint el cruixent. 
  4. Amanir al gust (diferents espècies). 
  5. Formar en forma de torró sobre paper sulfuritzat I embolicar. 
  6. Deixar reposar 24 hores en un espai sec i fresc fins que quedin ferms i cruixents. 

Polvorons de llimona: 

Els polvorons casolans que ens proposa Raül Balam són ideals per preparar a casa, sense complicacions ni llistes infinites. Una recepta fàcil, directa i amb final feliç: gaudir com es desfan a la boca i saber que es has fet tu!

I si sempre t'han embafat massa els polvorons i els vols donar una segona oportunitat, amb aquesta no et passarà. Tot al contrari!

Ingredients i quantitat:   
  • Mantega de porc extra 100 g 
  • Sucre llustre 100 g 
  • Ametlla en pols torrada 125 g 
  • Farina de blat torrada 250 g 
  • Ratlladura de llimona 12 g (1/2 llimona) 
  • Pebre de Jamaica 0,1 g 
  • Sal 0,5 g 
Elaboració: 
  1. Torrar la farina de blat a 190 °C durant 15 min i sedassar. 
  2. Torrar l'ametlla en pols a 190 °C durant 5 min i refredar. 
  3. Barrejar mantega + sucre llustre. 
  4. Incorporar l'ametlla
  5. Afegir farina + ratlladura + pebre. Barrejar. 
  6. Reposar 1 h. 
  7. Estirar i tallar. 
  8. Coure a 190 °C durant 3 min. 
És important controlar bé el forn perquè els polvorons no se'ns torrin massa (3Cat)
Són dues receptes molt senzilles de fer, ideals de preparar amb les criatures i que sorprendran tota la família aquest Nadal!