Treballadors sense feina pel coronavirus fan de temporers a la collita de la fruita
El coronavirus ha fet que molts treballadors hagin perdut la feina i s'hagin plantejat per primera vegada treballar al camp. A la Ribera d'Ebre, per exemple, hi arriben treballadors del sector turístic de la Costa Daurada per fer de temporers durant la collita de la cirera.
Quan entren a la planta d'envasat, han de seguir unes normes estrictes de seguretat. No és l'única adaptació que ha hagut de fer Cerima Cherries, l'empresa més important del sector, a causa dels coronavirus. I és que no ha pogut comptar amb molts dels temporers habituals.
Loreto Díez, cap de Recursos Humans de Cerima Cherries, diu que la gent que treballava altres anys amb ells, que venien de Romania, no han pogut arribar, per això han hagut de buscar nous candidats.
Ens hem trobat amb moltes persones de l'àrea de restauració, hostaleria, que estaven sense feina i estaven disposats a treballar. La gran majoria no tenen experiència tant per al camp com per al magatzem i els hem anat incorporant i ensenyant la feina que han de fer.
Raquel González és una de les treballadores temporals de Cerima Cherries. Treballava en un restaurant a Tivissa, tancat a causa del coronavirus, i explica que li va sortir l'oportunitat de treballar en aquesta empresa i ho va acceptar.
Sarai Benedicto, una altra de les treballadores temporals de Cerima Cherries, treballava en un bar i va haver de buscar feina en una altra cosa. Assegura que està contenta treballant aquí: "La veritat que molt bé, és molt diferent treballar mantenint la distància, però és el que toca i s'ha de complir per al bé de tots", diu.
La campanya va dues setmanes endarrerida per les pluges, que van fer malbé part de la fruita. El moment de màxima activitat i quan es necessitarà més personal serà a principis de juny.
No hi haurà problema per trobar els nous temporers que faran falta, perquè l'empresa té una borsa de fins a 800 persones disposades a collir i manipular cireres.
