Un olotí es converteix en el primer mariscador artesà amb permís per pescar ortigues de mar a Catalunya
Un veí d'Olot s'ha convertit en el primer mariscador artesà amb permís per pescar ortigues de mar -o anemones- i comercialitzar-les. En Marc Takahashi, fill de pare japonès i mare catalana, recol·lecta aquest producte que a la tarda subhasta a la llotja de Llançà i Roses. En aquests moments, a Catalunya la pesca de les anemones no està regulada i és aquest olotí qui l'inicia.
Les anemones de mar són una mena d'ortigues molt nutritives que fa segles formaven part de la dieta mediterrània, però ara se'n mengen poques. El primer mariscador artesà, que ha obtingut la llicència per collir-ne a la Costa Brava, vol recuperar la seva presència a la cuina d'una manera més habitual, ja que ara només arriba als restaurants de més alta categoria.
Per donar-hi valor, el mariscador n'ha registrat la marca "ortigues de mar de la Costa Brava" perquè considera que, tot i que les que cull són molt més petites que les d'altres llocs, també són més saboroses. En Marc ha explicat que "sempre acostumo a deixar-ne una part perquè es puguin reproduir bé. Teòricament, pel que he estat investigant, en 4 o 5 mesos s'haurien d'haver repoblat un altre cop. Si és així podré continuar."
L'ortiga de mar, també coneguda com a "fideus de mar" per la seva forma, és de cuina fàcil. Només cal enfarinar-la i fregir-la. Té un gust intens molt apreciat i privilegiat a llocs com Cadis, l'Alguer, Menorca, Marsella i Nàpols.
