L'Escornaburger de Casa Bomba de Vielha, una hamburguesa de premi (Casa Bomba )

La millor hamburguesa de Catalunya es menja a la Vall d'Aran

La històrica Casa Bomba de Vielha situa la seva Escornaburger entre les deu millors de tot l'estat espanyol
Sofia Cabanes / Roger Segura
2 min

Els amants de les hamburgueses tenen una cita ineludible a la Casa Bomba de Vielha. Aquest restaurant familiar de la capital de la Vall d'Aran prepara la millor hamburguesa de Catalunya i una de les deu millors de l'estat espanyol, segons el segon campionat d'Espanya d'hamburgueses.


Una recepta amb un toc de dolçor

L'entrepà guardonat, l'Escornaburger, té una senzilla llista d'ingredients: 250 grams de vedella del Pirineu, fulla de roure, tomàquet, ceba caramel·litzada, formatge de cabra i melmelada de nabius.

Àlvaro Escobar i Salvador Escobar, pare i fill, amb el diploma aconseguit (Catalunya Ràdio/Sofia Cabanes)

La recepta planteja una proporció justa de dolç i salat que fa les delícies de la clientela. El seu artífex és Àlvaro Escobar, cap de sala de Casa Bomba i fill de Salvador Escobar, el xef d'aquest històric establiment de Vielha.

Vam començar fent algunes proves i només amb el formatge de cabra vèiem que li faltava alguna cosa. Vam afegir-hi la melmelada i hem aconseguit aquesta barreja de dolç i salat.

Un jutge infiltrat

Una clienta habitual del restaurant va proposar als propietaris del restaurant que es presentessin al campionat, un certamen que es va celebrar per primer cop el 2019 i que havia quedat interromput per la pandèmia.

Casa Bomba de Vielha fa la millor hamburguesa de Catalunya (Casa Bomba)

Durant el mes de febrer, els clients del restaurant van puntuar les hamburgueses i, després, un jutge infiltrat entre la clientela va corroborar la qualitat de les propostes. Això va catapultar el restaurant aranès fins a la final de la segona edició del concurs, que es va celebrar a la Corunya.

Un cop allà van haver de competir entre les millors hamburgueseries de l'estat espanyol i demostrar el seu talent davant d'un jurat de prestigi, format per dos crítics gastronòmics, i dos cuiners amb estrella Michelin.

El premi dispara la popularitat del restaurant

Gràcies a aquest premi, el boca-orella ha començat a funcionar, i ara molts aranesos i turistes s'han interessat per redescobrir les hamburgueses del Casa Bomba.

Els que ens han fet arribar fins aquí són els nostres clients, que sempre tindran un lloc a Casa Bomba. Els agraïm el seu suport i la confiança de tots aquests anys.

Segons el rànquing del concurs, la segona millor hamburguesa de Catalunya es cou a l'Hamburgueseria Vuitanta's de Santa Perpètua de Mogoda i, la tercera, al Double Bière Restaurant de Mataró.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Alimentació

Mostra-ho tot