Carla Junyent amanida cogombre
Fem la nostra pròpia versió de l'amanida viral de cogombre

El cogombre ja no és avorrit: l'amanida viral a l'estil Carla Junyent

Fresca, cruixent i plena d'umami. Així és l'amanida de cogombre de la celestina de "Clímax", un plat d'estiu indispensable que et farà mirar aquesta hortalissa amb uns altres ulls
1 min

Ets de les que té el cogombre aparcat al calaix de la nevera? Doncs ja el pots rescatar, perquè la Carla Junyent ha versionat l'amanida viral i ha convertit el cogombre en main character.

Segur que ja saps de quin plat parlem. El teu feed d'Instagram o TikTok deu estar ple de cogombres des que Logan Moffitt, conegut com a "cucumber guy", va encetar la febre per aquests vegetals amb les seves famoses amanides. En fem homenatge i el portem al receptari d'estiu d'EVA amb la versió de la Carla!

Els ingredients

  • 1 o 2 cogombres
  • 1 alvocat
  • 1 paquet de salmó fumat
  • Formatge cremós al gust
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 culleradeta d'oli de sèsam torrat
  • Sèsam torrat

Aquests són els ingredients bàsics, però com fa la Carla, hi pots afegir el que tinguis per la nevera.

Com es prepara?

  1. Talla el cogombre ben finet. Res de rodanxes gruixudes, volem làmines fines perquè s'impregnin bé del marinat i quedi top.
  2. Trosseja l'alvocat i el salmó fumat en daus petits. Després, barreja'ls i integra'ls bé amb el cogombre.
  3. Afegeix-hi el formatge cremós, la salsa de soja i l'oli de sèsam.
  4. Remena-ho tot com si s'hagués d'acabar el món. El formatge ho lligarà tot i donarà textura a l'amanida.
  5. Acaba amb un toc de sèsam torrat per sobre.

Aquesta amanida és tot el que vols a l'estiu: és refrescant, es fa en un tres i no res, no necessita fogons i té aquell equilibri perfecte entre àcid, dolç, salat i umami que la fa addictiva. A més, és molt personalitzable: la pots combinar amb tot, des de tofu fins a pollastre. Ara què, team cogombre o no?

Avui és notícia