El cogombre ja no és avorrit: l'amanida viral a l'estil Carla Junyent
Ets de les que té el cogombre aparcat al calaix de la nevera? Doncs ja el pots rescatar, perquè la Carla Junyent ha versionat l'amanida viral i ha convertit el cogombre en main character.
Segur que ja saps de quin plat parlem. El teu feed d'Instagram o TikTok deu estar ple de cogombres des que Logan Moffitt, conegut com a "cucumber guy", va encetar la febre per aquests vegetals amb les seves famoses amanides. En fem homenatge i el portem al receptari d'estiu d'EVA amb la versió de la Carla!
Els ingredients
- 1 o 2 cogombres
- 1 alvocat
- 1 paquet de salmó fumat
- Formatge cremós al gust
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 culleradeta d'oli de sèsam torrat
- Sèsam torrat
Aquests són els ingredients bàsics, però com fa la Carla, hi pots afegir el que tinguis per la nevera.
Com es prepara?
- Talla el cogombre ben finet. Res de rodanxes gruixudes, volem làmines fines perquè s'impregnin bé del marinat i quedi top.
- Trosseja l'alvocat i el salmó fumat en daus petits. Després, barreja'ls i integra'ls bé amb el cogombre.
- Afegeix-hi el formatge cremós, la salsa de soja i l'oli de sèsam.
- Remena-ho tot com si s'hagués d'acabar el món. El formatge ho lligarà tot i donarà textura a l'amanida.
- Acaba amb un toc de sèsam torrat per sobre.
Aquesta amanida és tot el que vols a l'estiu: és refrescant, es fa en un tres i no res, no necessita fogons i té aquell equilibri perfecte entre àcid, dolç, salat i umami que la fa addictiva. A més, és molt personalitzable: la pots combinar amb tot, des de tofu fins a pollastre. Ara què, team cogombre o no?
