Els Alps de l'Allgäu, a Baviera, a "Els cims de les delícies", al 33

Demà, dijous, a les 22.45, el 33 emetrà un altre capítol d'"Els cims de les delícies", una passejada per quinze llocs d'Europa en què cuiners anònims mostren la seva particular manera de valorar, de recuperar i fins i tot de reinventar la gastronomia de tota la vida transmesa de pares a fills.
1 min

Els Alps de l'Allgäu, a la regió fronterera entre Baviera i Àustria, Daniel Schwegler porta un refugi de muntanya molt concorregut, l'Enzianhütte, a 1.800 metres d'altitud. Ja és la tercera generació que té aquest local, obert només durant la primavera i l'estiu. Barreja de romanticisme rústic i gastronomia refinada, l'Enzianhütte no ofereix l'habitual ranxo dels refugis de muntanya, sinó truites gratinades que els mateixos hostes han de pescar en un petit estany, carn d'una raça de xais que pasturen davant mateix de casa o carn dels cérvols caçats per la rodalia... I, per damunt de tot, un ambient molt i molt familiar. Tan familiar que durant l'estiu en Daniel gairebé no té temps per a la seva pròpia vida familiar.

Aquí no hi puja cap carretera: cal caminar unes quantes hores per arribar-hi..., o bé pujar a l'helicòpter que cada quinze dies omple el rebost de l'Enzianhütte.

El programa

Des de Grècia fins a Portugal, des d'Hongria fins a Eslovènia, des de les valls occitanes del Piemont fins a Transsilvània, passant per Savoia, Baviera i el Tirol del Sud, la cuina muntanyenca feta amb les viandes que es troben a tocar de casa dona una bona lliçó de geografia, d'història i de cultura tradicional vista a través de la vida i la feina diària de quinze artesans dels fogons, cadascun dels quals en deixa constància en el llibre d'honor d'"Els cims de les delícies".

tv3.cat/33

Avui és notícia