"Origen Catalunya" acomiada una temporada dedicada a l'exportació de productes protegits

Aquest cap de setmana, "Origen Catalunya", el programa dirigit i presentat per la periodista Elisabet Cortiles, que ha fet la volta al món a la recerca dels productes catalans que es venen a l'estranger, s'acomiada amb els tres últims capítols d'aquesta segona temporada, que es va estrenar a principis d'agost.
2 min

El dissabte 30 d'agost, a les 20.25.
"Un brindis per l'exportació" (Brussel·les, Toronto i Mont-real).

Bèlgica i el Canadà són els dos països amb el consum de vi per càpita més alt del món. Els belgues tenen passió pels vins amb DO Empordà, i la vinculació de Catalunya i el Quebec es fa present a través de la DO Conca de Barberà.

El programa brindarà amb DO Costers del Segre al Casal Català de Toronto i aprendrà a cuinar amb oli de les Borges Blanques en una escola d'hostaleria de Brussel·les.

El diumenge 1 de setembre, a les 19.55.
"A la terra on vas, faràs el que veuràs" (Londres i Dublín).

El programa se'n va a Irlanda i el Regne Unit per cuinar una nova versió de les famoses "baked beans" britàniques amb mongetes del ganxet, amb DOP. Allí també canviarà l'hora del te per l'hora dels brous ecològics del Baix Camp. Les clementines de les Terres de l'Ebre, amb IGP, seran el premi, en una escola d'anglès, i una youtuber convertirà les pomes de Girona, amb IGP, en les protagonistes del seu canal.

El diumenge 1 de setembre, a les 20.25.
"Els colors de Califòrnia" (Los Angeles i San Francisco).

Califòrnia és la meca de la innovació tecnològica. Hi ha una empresa del Bages que ha inventat la pintura en esprai i un restaurant on les estrelles de Hollywood mengen tonyina vermella del Mediterrani. A San Francisco, la brillantor de l'oli d'oliva amb DOP Siurana ha enlluernat el darrer restaurant que s'ha obert al moll i, a Silicon Valley, un català amb esperit trencador va crear una de les llaminadures més originals del món.

"Origen Catalunya" és un programa que busca els ambaixadors de Catalunya, els productes fets aquí i que consumeixen cada dia milers de persones d'altres països d'arreu del món. Un espai que viatja des de l'origen del producte fins al consumidor final, que viu a milers de quilòmetres de Catalunya. Aquesta segona temporada s'ha posat un èmfasi especial en l'exportació de productes amb DOP i IGP (Denominació d'Origen Protegida i Indicació Geogràfica Protegida).

Equip del programa
Direcció i presentació: Elisabet Cortiles
Producció executiva: Carles Farré
Cap de producció: Sara Pardo
Cap de continguts: Pau Serracant
Realització: Cristian Alexander Mendoza i Miquel Strubell
Edició, grafisme i color: Miquel Strubell
Postproducció de so: Bossa Records
Assessorament lingüístic: Torsitrad
Producció executiva TV3: Laura Cuadrado i Cristian Trepat
Coordinació de continguts TV3: Lluís Cuevas

tv3.cat
tv3/origencatalunya/

Avui és notícia