Palamós, la primera parada de "Pop up xef"
Dos xefs de l'altura de Nil Bono, cap de cuina del restaurant Deliranto, amb una estrella Michelin, i Sara Nicolás, acostumada a competir i guanyar en concursos culinaris, surten dels seus restaurants i pugen cadascú en una furgoneta sense saber quina és la destinació. Marc Ribas els informa que es troben a Palamós i que tindran 60 minuts per trobar l'essència de la localitat empordanesa, que va més enllà de la conegudíssima gamba de Palamós, i a la llotja no només hi trobaran gambes. Tindran dos ajudants de luxe: la Sara competirà al costat del Tomás, un jove palamosí amb qui establirà una bonica relació i el Nil treballarà amb l'Antoni, un pescador amb qui la relació no serà tan fluida.
El programa
A "Pop up xef", dos cuiners joves, amb molta projecció, però amb estils diferents, competeixen en una vila de Catalunya desconeguda per a ells per crear el plat que representi més bé l'essència d'aquesta vila.
Els dos joves cuiners recorreran la vila per buscar inspiració. S'hauran d'impregnar de l'essència del lloc, parlar amb els habitats, caminar pels seus carrers, i per a això tindran un ajudant local que ells mateixos hauran de triar.
En 60 minuts, s'hauran de posar a la butxaca els veïns submergint-se en els seus carrers per conèixer la seva història i cultura, descobrir els seus herois i personatges famosos i, per descomptat, la seva gastronomia.
"Pop up xef" és una producció de TV3, amb la col·laboració de DLO Magnolia, i amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per promocionar productes de proximitat".
