Arròs amb sepioneta
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'alga kombu és rica en iode, mineral que estimula el nostre metabolisme, mentre que la sípia és font nutricional de proteïnes i greixos insaturats.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 2 PERSONES:
180 g arròs bomba
- 8 sepionets
- 50 g kombu sec
- 25 g trompeta de la mort deshidratada
- 2 albergínies escalivades amb pell
- 1 ceba de Figueres
- Vi ranci
- 2 culleradetes de tomàquet concentrat
- Pessic de safrà
- Salicòrnia
- Sal en escates
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Comencem fent el brou o fumet amb què courem el nostre arròs. En una olla, posem 50 grams d'alga kombu deshidratada, 25 grams de trompetes de la mort deshidratades, 1 albergínia escalivada amb pell i ho cobrim amb 1,5 litres d'aigua. Deixem que cogui a foc mitjà-baix durant 4 hores. Després, deixarem reposar aquest brou 2 hores més.
- Passat aquest temps, colem el brou i en mesurem 600 ml. Posem aquesta quantitat en un pot i el deixem escalfant-se.
- Tallem a microbrunesa una ceba de Figueres i la sofregim en una cassola amb una mica d'oli. Mentre es cou la ceba, pelem i tallem a daus una albergínia escalivada, que reservem.
- Quan la ceba ja s'ha sofregit, afegim a la cassola dues culleradetes de tomàquet concentrat, un pessic de safrà i l'albergínia a daus. Integrem tots els ingredients. Finalment, aboquem a la cassola un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Aboquem a la cassola els 180 grams d'arròs bomba i perlem els grans, això és remenar l'arròs amb el sofregit perquè els grans deixin anar el seu midó. D'aquesta manera, l'arròs ens quedarà més solt.
- Afegim els 600 ml de brou calent i deixem que l'arròs es cuini durant 15 minuts, primer a foc fort i de seguida abaixem a foc mitjà.
- Mentre es cou l'arròs, traiem els ulls, la boca i la ploma de les sepionetes. Les netegem amb aigua i les eixuguem.
- Quan l'arròs ja s'ha cuit 15 minuts, afegim les sepionetes a l'arròs i ho deixem coure tot plegat 3 minuts més. Passat aquest temps, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs dos minuts més tapat amb un drap.
- Per últim, afegim unes escates de sal a cada sepioneta i una mica de salicòrnia tallada a l'arròs.