Bescuit de plàtan, pinya i coco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caremés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El coco és una de les fruites més energètiques que hi ha, el greix és el seu component principal després de l'aigua. També és ric en minerals que ajuden a enfortir els ossos com el magnesi, els fòsfor i el calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 plàtans
1 beina de vainilla
220 g de xocolata negra
1 pinya
200 ml de llet de coco
1 cullerada d'oli de coco
40 g de sucre
1 coco
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient 200 ml de llet de coco, dues cullerades de sucre i una cullerada d'oli de coco. Ho fem reduir fins a la meitat.
- Pelem i tallem, a mida de macedònia, 3 plàtans no gaire madurs. Els posem en un recipient a foc baix amb un raig d'aigua i una beina de vainilla. Ho treballem tot fins que ens quedi una compota densa.
- Retirem del foc la compota i la llet de coco. Ho deixem refredar tot.
- Pelem, a làmines molt fines, una pinya i les fem servir per folrar 4 motlles de silicona.
- Trenquem dues preses de xocolata a trossos força petits i les afegim al recipient del plàtan. Ho barregem.
- Cobrim la pinya que hem posat al motlle amb la barreja de xocolata i plàtan.
- Hi fem una altra capa de làmines de pinya i acabem d'omplir els motlles amb el coco. Per últim, hi espolsem un grapat de coco a làmines per sobre.
- Fiquem els motlles al congelador i els hi deixem 3 hores.
- Fonem 200 g de xocolata negra al bany maria.
- Quan hagin passat les 3 hores, traiem els motlles del congelador i els desemmotllem.
- Cobrim el bescuit amb la xocolata fosa i el fiquem a la nevera durant una hora. El servim.