Canelons rostits tradicionals

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Jan Fargas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 500 g pollastre sense os

  • 500 g cap de llom
  • 500 g cansalada grassa
  • 500 g vedella per rostir La Bassola
  • 100 g fetge de porc
  • 1 cervell de xai
  • 1,5 kg ceba
  • 1 cabeça d'alls
  • 200 g pastanagues
  • 200 g tomàquet
  • 1 gotet de vi ranci
  • 50 g pa sec
  • 150 g llet
  • 25 g sal 
  • 10 g pebre
  • Pasta de caneló
  • Formatge curat de cabra

    BEIXAMEL: 

    60 g mantega

  • 60 g farina
  • 1l llet
  • Sal, pebre i nou moscada

PREPARACIÓ

  1. Rostim la carn en una cassola amb oli (poc, ja que tenim la cansalada grassa, que deixarà anar molt de greix).
  2. Retirem la carn i a la mateixa cassola rostim ben rostides les verdures.
  3. Afegim la carn i la cobrim d'aigua o caldo i deixem que la carn s'estovi i es rosteixi.
  4. Posem a remollir el pa amb la llet.
  5. Hi afegim el cervellet de xai i el fetge de porc.
  6. Rectifiquem de sal i pebre i ho passem tot per la picadora.
  7. Bullim la pasta el temps indicat pel fabricant amb aigua amb sal.
  8. Deixem reposar la pasta dels canelons sobre un drap net perquè s'empassi l'excés d'aigua.
  9. Un cop la carn i les verdures estiguin ben rostides, ho passem tot per una trituradora perquè la massa quedi ben fina.
  10. Agafarem una mànega de pastissera per farcir els canelons, però també es pot fer amb una cullera.
  11. Farcim els canelons i els emboliquem. Els anem col·locant en una safata de forn.
  12. Per fer la beixamel, primer escalfem la llet amb sal, pebre i nou moscada.
  13. Seguidament, daurem la mantega en un altre cassó i hi afegim la farina perquè es cuini.
  14. Aboquem la llet calenta a poc a poc perquè s'integrin tots els ingredients. Ha de quedar cremós.
  15. Napem els canelons amb la beixamel i hi ratllem a sobre el formatge curat de cabra de Montbrú.
  16. Posem els canelons al forn a gratinar fins que quedin ben rossos. 
Anar al contingut