Canelons rostits tradicionals
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Jan Fargas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
500 g pollastre sense os
- 500 g cap de llom
- 500 g cansalada grassa
- 500 g vedella per rostir La Bassola
- 100 g fetge de porc
- 1 cervell de xai
- 1,5 kg ceba
- 1 cabeça d'alls
- 200 g pastanagues
- 200 g tomàquet
- 1 gotet de vi ranci
- 50 g pa sec
- 150 g llet
- 25 g sal
- 10 g pebre
- Pasta de caneló
- Formatge curat de cabra
BEIXAMEL:
60 g mantega
- 60 g farina
- 1l llet
- Sal, pebre i nou moscada
PREPARACIÓ
- Rostim la carn en una cassola amb oli (poc, ja que tenim la cansalada grassa, que deixarà anar molt de greix).
- Retirem la carn i a la mateixa cassola rostim ben rostides les verdures.
- Afegim la carn i la cobrim d'aigua o caldo i deixem que la carn s'estovi i es rosteixi.
- Posem a remollir el pa amb la llet.
- Hi afegim el cervellet de xai i el fetge de porc.
- Rectifiquem de sal i pebre i ho passem tot per la picadora.
- Bullim la pasta el temps indicat pel fabricant amb aigua amb sal.
- Deixem reposar la pasta dels canelons sobre un drap net perquè s'empassi l'excés d'aigua.
- Un cop la carn i les verdures estiguin ben rostides, ho passem tot per una trituradora perquè la massa quedi ben fina.
- Agafarem una mànega de pastissera per farcir els canelons, però també es pot fer amb una cullera.
- Farcim els canelons i els emboliquem. Els anem col·locant en una safata de forn.
- Per fer la beixamel, primer escalfem la llet amb sal, pebre i nou moscada.
- Seguidament, daurem la mantega en un altre cassó i hi afegim la farina perquè es cuini.
- Aboquem la llet calenta a poc a poc perquè s'integrin tots els ingredients. Ha de quedar cremós.
- Napem els canelons amb la beixamel i hi ratllem a sobre el formatge curat de cabra de Montbrú.
- Posem els canelons al forn a gratinar fins que quedin ben rossos.