Coca d'oli i escalivada
- Programa: La selva
- Cuina: Mireia Carbó
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LA BASE DE DUES COQUES:
200 ml d'aigua amb gas o sifó
500 g de farina
100 ml oli d'oliva
50 ml de vi blanc
Sal
PER A LA GUARNICIÓ:
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
1 carabassó
Formatge brie
1 manat d'alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
PREPARACIÓ
- Mesurem tots els líquids amb un got mesurador.
- Barregem dins d'un bol la farina amb els líquids i la pastem fins a aconseguir que tingui consistència.
- Tapem i deixem reposar la massa durant 30 minuts perquè perdi nervi.
- Mentrestant, tallem totes les verduretes a daus i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva procurant que quedin al dente.
- Amb la massa, podem fer una coca gran o dues coques individuals.
- Les estirem amb un corró o amb les mans humides d'oli i les posem en una safata de forn.
- Fem una primera cocció uns minuts al forn a 180 graus i cobrim les coques amb les verduretes tallades i saltades a la paella.
- Les coem al forn ja calent a 180 ºC fins que siguin cuites. Uns 20 minuts.
- Per acabar, posem un tallet de formatge a cada coca i les enfornem uns minuts més.
- Fora del forn hi afegim unes gotes d'oli d'alfàbrega, que fem triturant fulles amb oli d'oliva i un pessic de sal.