Coca d'oli i escalivada

  • Programa: La selva
  • Cuina: Mireia Carbó
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LA BASE DE DUES COQUES:

    200 ml d'aigua amb gas o sifó

    500 g de farina

    100 ml oli d'oliva

    50 ml de vi blanc

    Sal

     

    PER A LA GUARNICIÓ:

    1 pebrot vermell

    1 pebrot verd

    1 albergínia

    1 carabassó

    Formatge brie

    1 manat d'alfàbrega fresca

    Oli d'oliva

    Sal

     

     

PREPARACIÓ

  1. Mesurem tots els líquids amb un got mesurador.
  2. Barregem dins d'un bol la farina amb els líquids i la pastem fins a aconseguir que tingui consistència.
  3. Tapem i deixem reposar la massa durant 30 minuts perquè perdi nervi.
  4. Mentrestant, tallem totes les verduretes a daus i les saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva procurant que quedin al dente.
  5. Amb la massa, podem fer una coca gran o dues coques individuals.
  6. Les estirem amb un corró o amb les mans humides d'oli i les posem en una safata de forn.
  7. Fem una primera cocció uns minuts al forn a 180 graus i cobrim les coques amb les verduretes tallades i saltades a la paella.
  8. Les coem al forn ja calent a 180 ºC fins que siguin cuites. Uns 20 minuts. 
  9. Per acabar, posem un tallet de formatge a cada coca i les enfornem uns minuts més.
  10. Fora del forn hi afegim unes gotes d'oli d'alfàbrega, que fem triturant fulles amb oli d'oliva i un pessic de sal.

 

Anar al contingut