Conill amb espècies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El conill es un animal de carn blanca, de baix contingut calòric i pobre en greixos, però molt ric en proteïnes de qualitat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 conill (prèviament desossat)

    1 porro

    1 pastanaga

    1 nap

    2 xirivies

    250 g de sal fina

    250 grams de sal grossa

    250 g de sucre

    3 cullerades de cafè de pebre negre

    3 cullerades de tàperes

    3 branques de sajolida

    un raig de vi ranci

    un raig de vi blanc

    gingebre

    ratlladura d'una llimona

    pell d'una llimona

    julivert

    un gra d'all

    un canonet de canyella

    una fulla de llorer

    oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Barregem en una safata 250 g de sal grossa, 250 g de sal fina, 250 g de sucre, 3 cullerades de cafè de pebre negre i la ratlladura d'una llimona.
  2. Posem el conill desossat dins aquesta barreja i, ben cobert, ho deixem 25 minuts a la nevera.
  3. Posem els ossos del conill en una safata amb paper sulfurat. La portem al forn i l'hi deixem 15 minuts a 220º.
  4. Tallem a bresa un porro i una pastanaga.
  5. En una olla exprés petita posem, torcejades, 3 branques de sajolida, julivert, un tros de gingebre pelat i un gra d'all. Hi afegim els ossos del conill torrats, ho cobrim amb aigua mineral freda i ho portem a ebullició durant 30 minuts. Ho reservem.
  6. Traiem el conill marinat de la nevera i el rentem amb aigua en un bol. L'eixuguem i el lliguem com si fos un tall rodó.
  7. Esberlem un nap i dues xirivies a trossos.
  8. Amb els vegetals tallats, un raig d'oli, un canonet de canyella, una fulla de llorer i la pell d'una llimona, comencem a rostir el conill.
  9. Hi afegim un raig de vi ranci i un raig de vi blanc. Deixem evaporar l'alcohol.
  10. Hi afegim tres o quatre cullerades del brou. Ho tapem i ho deixem 10 minuts a foc baix.
  11. Hi afegim tres cullerades de tàperes i ho servim.
Anar al contingut