Crema de moniato amb cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El moniato és tant ric en beta carotens com la pastanaga, nutrients que li atorguen un fort efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
600 g de moniato
400 ml de brou de verdures i bolets reduït
125 g de cansalada
250 g de crema agra
80 g ametlles crues
3 ous
1 llima
Sal
Nou moscada
Pebre negre
Coriandre
Anís
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Emboliquem amb paper sulfurat i d'alumini 600 g de moniatos i els torrem al forn a 220º durant 25 minuts.
- Posem en un pot 80 g d'ametlles crues i les deixem en remull amb 1 part d'anís i 3 d'aigua.
- Eixuguem les ametlles i les afegim al forn amb els moniatos. Ho torrem tot durant 10 minuts més.
- Posem en un pot amb aigua mineral un raig de vinagre, un pols de sal i 3 ous sense la closca. Els deixem bullir 4 minuts.
- Escalfem 400 ml de brou de verdures i bolets i l'escalfem en un pot.
- Posem unes quantes gotes de llima i ratlladura de la mateixa llima a 250 g de crema agra.
- Tallem la cocció dels ous en un bol de vidre amb aigua i gel.
- Triturem els ous en un got americà amb un raig d'oli i una mica del brou de verdures.
- Pelem i tallem els moniatos ja cuits.
- Afegim al got americà els moniatos, la crema agra, sal, pebre, nou moscada i la resta del brou. Ho triturem.
- Tallem a daus 125 g de cansalada i la saltem en una paella amb un raig d'oli OVE. Retirem el greix sobrant en una safata amb paper de cuina.
- Servim el puré en bols amb els dauets de cansalada, les ametlles torrades i unes fulles de coriandre per sobre.