Estofat de llenties especiades
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Les llenties són uns llegums rics en ferro vegetal, i per poder-lo aprofitar, s'ha de prendre també un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes )Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g de llenties
- 1,5 l brou de verdures
- 1 branca de canyella
- 2 pastanagues
- 2 tomàquets
- 1/2 branca d'api
- 1 ceba tendra
- 1 poma golden
- 1 dit de gingebre
- Mostassa antiga
- Cúrcuma en pols
- Comí en pols
- Piparres
- Sal
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem una olla a escalfar amb 1,5 l de brou vegetal.
- Passem 300 g de llenties pardina per un raig d'aigua i les posem a l'olla amb el brou.
- Hi afegim 1 branca de canyella i coem 45 minuts a foc baix.
- Tallem a brunesa 2 pastanagues pelades, 1/2 branca d'api pelada, 1 ceba tendra i 1 poma golden pelada.
- Posem un raig generós d'oli en una cassola i l'escalfem. Un cop calent, hi ratllem una mica de gingebre fresc perquè es torri. Un cop torrat, hi tirem els vegetals tallats i una mica de sal. Deixem que es sofregeixi 35'.
- Tallem pel mig 2 tomàquets nets i els hi traiem les llavors.
- Ratllem els tomàquets a la cassola amb la resta de verdures. Deixem que cogui 10'.
- En una altra paella torrem una culleradeta de cúrcuma en pols i una de comí. Afegim les espècies a les verdures i ho integrem.
- Si ja han passat els 45 minuts de cocció de les llenties, hi afegim les verdures i ho integrem.
- Ho coem tot junt 5 minuts.
- Apaguem el foc. Afegim 2 cullerades de mostassa antiga a les llenties i ho barregem.
- Tallem a rodelles unes piparres envinagrades i les posem a sobre de les llenties.