Estofat de llenties especiades

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les llenties són uns llegums rics en ferro vegetal, i per poder-lo aprofitar, s'ha de prendre també un aliment ric en vitamina C (taronja, tomàquet, kiwis, maduixes…)Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g de llenties  
  • 1,5 l brou de verdures  
  • 1 branca de canyella 
  • 2 pastanagues 
  • 2 tomàquets  
  • 1/2 branca d'api 
  • 1 ceba tendra  
  • 1 poma golden 
  • 1 dit de gingebre  
  • Mostassa antiga  
  • Cúrcuma en pols  
  • Comí en pols 
  • Piparres 
  • Sal 
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem una olla a escalfar amb 1,5 l de brou vegetal.
  2. Passem 300 g de llenties pardina per un raig d'aigua i les posem a l'olla amb el brou.
  3. Hi afegim 1 branca de canyella i coem 45 minuts a foc baix.
  4. Tallem a brunesa 2 pastanagues pelades, 1/2 branca d'api pelada, 1 ceba tendra i 1 poma golden pelada.
  5. Posem un raig generós d'oli en una cassola i l'escalfem. Un cop calent, hi ratllem una mica de gingebre fresc perquè es torri. Un cop torrat, hi tirem els vegetals tallats i una mica de sal. Deixem que es sofregeixi  35'.
  6. Tallem pel mig 2 tomàquets nets i els hi traiem les llavors.
  7. Ratllem els tomàquets a la cassola amb la resta de verdures. Deixem que cogui 10'.
  8. En una altra paella torrem una culleradeta de cúrcuma en pols i una de comí. Afegim les espècies a les verdures i ho integrem.
  9. Si ja han passat els 45 minuts de cocció de les llenties, hi afegim les verdures i ho integrem.
  10. Ho coem tot junt 5 minuts.
  11. Apaguem el foc. Afegim 2 cullerades de mostassa antiga a les llenties i ho barregem.
  12. Tallem a rodelles unes piparres envinagrades i les posem a sobre de les llenties.
Anar al contingut