Gall de Sant Pere amb fonoll

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El fonoll és un bulb, classificat com a verdura, és molt lleuger, ric en aigua i fibra, en destaca el contingut de vitamines amb efecte antioxidant i de minerals com el potassi amb lleuger efecte diürètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 gall de Sant Pere (1,5 kg)
  • 1 patata Monalisa mitjana  
  • 2 bulbs de fonoll  
  • 2 grans d'all
  • 1 taronja
  • Vinagre de sidra
  • Vi blanc
  • Farigola
  • Romaní
  • Pebre d'Espelette
  • Oli OVE  
  • Sal
  • Fulles de fonoll

PREPARACIÓ

  1. Pelem 1 patata Monalisa mitjana i la tallem a rodelles de 0,5 cm. Ho reservem en un bol.
  2. Tallem al mateix gruix 2 bulbs de fonoll. Guardem les branques per després. Si tenim fonoll salvatge, també el podem fer servir.
  3. Escampem patates i fonoll a una safata al forn.
  4. Hi afegim 2 grans d'all aixafats, una mica de sal, un raig generós de vi blanc i un bon raig d'oli OVE.
  5. Ho coem al forn durant 20 minuts a 180 graus.
  6. Mentrestant, preparem un pom d'herbes aromàtiques amb 2 branquetes de farigola, una mica de romaní i unes branques de fonoll.
  7. Introduïm el pom d'herbes dins d'un gall de Sant Pere viscerat. I hi afegim 2 rodelles de taronja.
  8. Reservem la resta de la taronja per més tard.
  9. Un cop hagin passat els 20 minuts de les patates, hi posem el peix i ho tornem al forn 25 minuts més a la mateixa temperatura, 180º.
  10. Mentrestant, comencem a preparar la nostra versió de salsa d'Orio. Traiem el suc a mitja taronja, hi afegim un raig petit d'oli OVE, un raig de vinagre de sidra, un pessic de pebre d'Espelette, una mica de sal i ho emulsionem amb una vareta manual.
  11. Quan la preparació del forn estigui enllestida, aboquem aquesta vinagreta sobre el peix. Ho deixem un minut i recollim els sucs que hagi deixat anar en un bol. Ho podem fer amb una cullera i tombant la safata o bé amb una pera recollidora de sucs. Emulsionem sucs amb la vareta manual i tornem a tirar aquests sucs sobre el peix. Ho deixem un minut més. Aquest procés, el farem 3 vegades.
  12. Servim peix, fonoll i patates.
Anar al contingut