Lasanya cruixent de verdures
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, que ens dona energia de llarga durada, i baix en greixos. Es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
6 làmines de pasta de lasanya
300 g xampinyons
250 g cirerols
200 g provolone
3 albergínies mitjanes
1 ceba dolça
1 ou
10 g crostons de pa
10 g farina d'ametlla
Vi blanc
Farigola fresca
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana una ceba dolça i la sofregim en una paella amb oli i sal. Laminem 300 g de xampinyons i els afegim a la paella de la ceba amb una mica de pebre. Coem la ceba i els xampinyons a foc mitjà durant uns 15 minuts aproximadament, fins que quedin tendres, però sense que agafin color.
- Laminem 3 albergínies mitjanes o 2 de grans i descartem el peduncle. Tallem a làmines ni massa primes ni massa gruixudes. Agafem una altra paella i marquem les làmines d'albergínia amb una mica d'oli, no massa, i sal. Reservem les làmines d'albergínia quan estiguin cuites en un paper absorbent per retirar l'excés d'oli.
- Acabem el sofregit de la ceba i els xampinyons afegint un raig de vi blanc. Coem un minut, fins que l'alcohol s'hagi evaporat. Reservem el sofregit de ceba i xampinyons en un plat.
- Tallem per la meitat 250 g de cirerols i els posem a la mateixa paella del sofregit de ceba i xampinyons. Coem els cirerols amb un raig d'oli, sal i pebre. Els saltem durant uns dos minuts aproximadament i, quan estiguin cuits, els turbinem en un got batedor. Colem la salsa de cirerols i la reservem.
- Bullim les làmines de pasta en una olla amb abundant aigua i un pessic de sal. Coem els minuts que aconselli el fabricant. Quan estiguin cuites, eixuguem i reservem les làmines en un drap de cotó.
- Agafem la safata apta per anar al forn on muntarem la lasanya i posem a la base 200 g de provolone, que tallem a daus. Sobre el formatge hi posem una capa de làmines d'albergínia, una capa del sofregit de ceba i xampinyons, una capa de salsa de tomàquet i acabem amb una altra capa de làmines de pasta. A continuació repetim la jugada: làmines d'albergínia, sofregit de ceba i xampinyons, salsa de tomàquet i làmines de pasta. Acabem amb una capa de làmines d'albergínia.
- Preparem la cobertura de la lasanya fent una picada amb 10 g de crostons de pa, unes fulles de farigola fresca i dues cullerades de farina d'ametlla. Muntem una clara d'ou temperada amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques. Quan tingui la textura de punt de neu, posem la clara muntada sobre la lasanya i després la picada de pa, farina d'ametlla i farigola.
- Enfornem la lasanya durant 15 minuts a 180 graus.