Lasanya cruixent de verdures

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, que ens dona energia de llarga durada, i baix en greixos. Es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    6 làmines de pasta de lasanya 

    300 g xampinyons 

    250 g cirerols 

    200 g provolone 

    3 albergínies mitjanes 

    1 ceba dolça 

    1 ou 

    10 g crostons de pa  

    10 g farina d'ametlla 

    Vi blanc 

    Farigola fresca 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

  •  

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana una ceba dolça i la sofregim en una paella amb oli i sal. Laminem 300 g de xampinyons i els afegim a la paella de la ceba amb una mica de pebre. Coem la ceba i els xampinyons a foc mitjà durant uns 15 minuts aproximadament, fins que quedin tendres, però sense que agafin color. 
  2. Laminem 3 albergínies mitjanes o 2 de grans i descartem el peduncle. Tallem a làmines ni massa primes ni massa gruixudes. Agafem una altra paella i marquem les làmines d'albergínia amb una mica d'oli, no massa, i sal. Reservem les làmines d'albergínia quan estiguin cuites en un paper absorbent per retirar l'excés d'oli. 
  3. Acabem el sofregit de la ceba i els xampinyons afegint un raig de vi blanc. Coem un minut, fins que l'alcohol s'hagi evaporat. Reservem el sofregit de ceba i xampinyons en un plat. 
  4. Tallem per la meitat 250 g de cirerols i els posem a la mateixa paella del sofregit de ceba i xampinyons. Coem els cirerols amb un raig d'oli, sal i pebre. Els saltem durant uns dos minuts aproximadament i, quan estiguin cuits, els turbinem en un got batedor. Colem la salsa de cirerols i la reservem. 
  5. Bullim les làmines de pasta en una olla amb abundant aigua i un pessic de sal. Coem els minuts que aconselli el fabricant. Quan estiguin cuites, eixuguem i reservem les làmines en un drap de cotó. 
  6. Agafem la safata apta per anar al forn on muntarem la lasanya i posem a la base 200 g de provolone, que tallem a daus. Sobre el formatge hi posem una capa de làmines d'albergínia, una capa del sofregit de ceba i xampinyons, una capa de salsa de tomàquet i acabem amb una altra capa de làmines de pasta. A continuació repetim la jugada: làmines d'albergínia, sofregit de ceba i xampinyons, salsa de tomàquet i làmines de pasta. Acabem amb una capa de làmines d'albergínia. 
  7. Preparem la cobertura de la lasanya fent una picada amb 10 g de crostons de pa, unes fulles de farigola fresca i dues cullerades de farina d'ametlla. Muntem una clara d'ou temperada amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques. Quan tingui la textura de punt de neu, posem la clara muntada sobre la lasanya i després la picada de pa, farina d'ametlla i farigola. 
  8. Enfornem la lasanya durant 15 minuts a 180 graus. 
Anar al contingut