Lasanya napolitana
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, que es pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
800 g tomata triturada
300 g carn de vedella picada
150 g mozzarella seca
40 g mantega
9 làmines de pasta seca
5 ous
1 ceba
1 pastanaga
1 branca d'api
1 gra d'all
Oli OVE
Sal
Pebre
Alfàbrega
PREPARACIÓ
- Tallem una ceba i mitja pastanaga a brunesa. També 1 branca d'api i un gra d'all.
- Posem una cassola al foc i hi posem oli i els vegetals que enrossim 10 minuts
- Afegim a la cassola 800 g de tomàquet triturat, sal i pebre. Ho coem a foc lent 40 minuts.
- Posem 4 ous en aigua bullent i els coem 10 minuts. Després els posarem en gel.
- Trenquem un ou en un bol junt amb 300 g de carn picada de vedella i sal. Ho integrem.
- Anem fent mandonguilles amb la barreja.
- Afegim a una paella al foc 40 g de mantega que fonem.
- Després hi afegim les mandonguilles que fregim uns 4 minuts.
- Pelem els 4 ous freds i els tallem a rodelles.
- Afegim a la cassola les mandonguilles cuites i les integrem.
- En un pot amb aigua calenta hi posem sal. Després agafem una safata ampla de vidre i hi posem l'aigua calenta junt amb 9 plaques de pasta seca de lasanya. Ho hidratem 10 minuts. Després despleguem un drap i hi anirem posant les plaques hidratades a sobre.
- Posem en una safata una capa de salsa, una placa, una capa de salsa amb mandonguilles, 150 g de mozzarella seca tallada, rodelles d'ou dur, placa. Repetim l'operació fins al final. Acabem amb salsa i daus de mantega tallats. Ho tapem amb paper sulfurat i ho posem al forn 30 minuts a 160 º. Després reposarà 10 minuts.
- L'emplatem amb unes fulles d'alfàbrega.