Mandonguilles amb calamars i patates

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    500 g de patata Monalisa
  • 250 g de carn de vedella
  • 250 g de carn de porc
  • 150 g de ceba enrossida
  • 500 ml de fumet
  • 350 ml de brou de carn
  • 2 calamars
  • Farina
  • Brins de safrà
  • Pebre negre
  • Avellanes torrades amb pell
  • Ametlles torrades amb pell
  • Xocolata del 70%
  • Julivert
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. En un bol gros hi barregem 250 g de carn picada magra de vaca, 250 g de carn picada magra de porc i les potes i aletes de 300 g de calamars tallades molt fines. Ho salpebrem i ho deixem mitja hora a la nevera. Passat aquest temps, formem boles, les enfarinem i fregim en una paella amb oli. Després les deixem en un plat amb paper absorbent.
  2. Tallem a rodelles els cossos dels calamars i els saltem en una paella amb una mica d'oli a foc fort. Els reservem.
  3. En aquesta mateixa paella hi afegim 150 g de ceba enrossida i 500 g de patates que hem esqueixat. Ho saltem.
  4. Afegim a la paella 500 ml de fumet, 350 ml de brou de carn calents i les rodelles de calamar saltades. Ho deixem que faci xup xup 30 minuts.
  5. Posem les mandonguilles dins la paella i deixem que coguin 6 minuts. Un cop temperat, posarem el contingut en una carmanyola i la deixarem reposar a la nevera, mínim dues hores.
  6. Regenerem les mandonguilles amb una mica d'aigua en una cassola al foc. Preparem la picada matxucant uns brins de safrà en un morter, 15 g d'ametlla torrada amb pell, 15 g d'avellana torrada amb pell, 15 g de xocolata 70% i fulles de julivert. Afegim el contingut a la cassola.
  7. Emplatem les mandonguilles i calamars amb la seva salsa i per últim hi afegim julivert per sobre.

 

Anar al contingut