Pastís de codonyat

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES 

    400 g codonyat

  • 135 g mantega
  • 100 g flocs de civada
  • 100 ml nata
  • 90 g sucre morè
  • 80 g farina
  • 40 g sucre blanc
  • 40 ml llet
  • 5 ous
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • Sal
  • Crema balsàmica
  • Sucre de llustre
  •  

PREPARACIÓ

  1. Posem en un bol 70 g de sucre morè, 40 g de sucre blanc i 60 g de mantega pomada. Ho barregem. 
  2. Hi afegim un ou i ho integrem. 
  3. Hi afegim 80 g de farina, 100 g de flocs de civada i un polsim de sal. Ho barregem per integrar-ho. 
  4. Passem la massa a una làmina de silicona. Hi posem a sobre mig full guitarra i estirem aquesta massa fins que tingui un dit de gruix. 
  5. Traiem el full guitarra, posem la massa sobre la làmina de silicona en una safata de forn. Enfornem la massa a 175º durant 15 minuts. 
  6. Un cop fornejada, esmicolem la massa en un altre bol. 
  7. Hi afegim 20 g de sucre morè, 75 g de mantega, un polsim de sal i una culleradeta de bicarbonat. Ho barregem. 
  8. Separem la massa en 4 parts i la col·loquem en 4 motllos de 12 cm de diàmetre. Intentarem que les parets i la base tinguin un gruix uniforme. 
  9. Posem en un got batedor 400 g de codony, 40 m de llet i 100 m de nata. Hi afegim una mica de crema balsàmica, n'hi haurà prou amb dues cullerades. També hi posem 4 rovells d'ou. Ho turbinem fins que aconseguim una textura de crema. 
  10. Afegim una part de la crema que acabem de fer a cada motlle. Ho empolsinem amb sucre de llustre i ho enfornem a 160º durant 15 minuts. 
  11. Un cop fornejats i temperats els pastissos, els posem a la nevera durant 30 minuts. 
  12. Finalment, passada la mitja hora, hi posem per sobre de cada cassoleta uns fils de crema balsàmica. Fet!!! 
Anar al contingut