Amanida caprese amb flam d'alfàbrega

INGREDIENTS

  • PER AL FLAM D'ALFÀBREGA:

    250 ml de nata

    140 g de rovells d'ou pasteuritzat

    150 g d'ous sencers pasteuritzats

    500 g de sucre

    200 ml d'aigua

    12 g d'alfàbrega fresca

    Glucosa

     

    PER A L'AMANIDA:

    200 g de tomàquet cirerol

    200 g de maduixes

    100 g de gerds

    Oli d'oliva verge

    Vinagre

    Sucre

    Mozzarella

PREPARACIÓ

  1. Per preparar el flam xinès d'alfàbrega, posem els ous i els rovells en un bol i remenem.
  2. En un cassó, fem un almívar amb aigua i sucre, vigilant que no es cremi.
  3. Afegim l'almívar calent als ous.
  4. Ho passem pel colador.
  5. Infusionem l'alfàbrega fresca amb la nata. L'hem de treure del foc just quan arrenqui el bull.
  6. Ho triturem amb la batedora, sense treure les fulles d'alfàbrega perquè ens agafi un to verd.
  7. Ho incorporem als ous batuts.
  8. Posem una mica de glucosa en un motlle de silicona i l'omplim amb la pasta.
  9. Els flams han de coure una mica més d'una hora al bany maria o 50 minuts si els fem al forn de vapor a temperatura de 92 graus. 
  10. Mentre couen els flams, preparem l'amanida, amb maduixes, tomàquets cirerol i gerds.
  11. Els amanim amb sucre, oli d'oliva i vinagre i hi incorporem la mozzarella. 
  12. Emplatem amb el flam al centre i l'amanida al voltant. 
Anar al contingut