Amanida caprese amb flam d'alfàbrega
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
INGREDIENTS
PER AL FLAM D'ALFÀBREGA:
250 ml de nata
140 g de rovells d'ou pasteuritzat
150 g d'ous sencers pasteuritzats
500 g de sucre
200 ml d'aigua
12 g d'alfàbrega fresca
Glucosa
PER A L'AMANIDA:
200 g de tomàquet cirerol
200 g de maduixes
100 g de gerds
Oli d'oliva verge
Vinagre
Sucre
Mozzarella
PREPARACIÓ
- Per preparar el flam xinès d'alfàbrega, posem els ous i els rovells en un bol i remenem.
- En un cassó, fem un almívar amb aigua i sucre, vigilant que no es cremi.
- Afegim l'almívar calent als ous.
- Ho passem pel colador.
- Infusionem l'alfàbrega fresca amb la nata. L'hem de treure del foc just quan arrenqui el bull.
- Ho triturem amb la batedora, sense treure les fulles d'alfàbrega perquè ens agafi un to verd.
- Ho incorporem als ous batuts.
- Posem una mica de glucosa en un motlle de silicona i l'omplim amb la pasta.
- Els flams han de coure una mica més d'una hora al bany maria o 50 minuts si els fem al forn de vapor a temperatura de 92 graus.
- Mentre couen els flams, preparem l'amanida, amb maduixes, tomàquets cirerol i gerds.
- Els amanim amb sucre, oli d'oliva i vinagre i hi incorporem la mozzarella.
- Emplatem amb el flam al centre i l'amanida al voltant.