Pastís de remolatxa i xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La remolatxa és un vegetal que conté uns pigments anomenats antocianines, amb un potent efecte antioxidant que ens ajuda a combatre els radicals lliures.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
2 remolatxes cuites
180 g xocolata per fondre
3 ous
100 g mantega sense sal
100 g sucre blanc
70 g farina de blat
35 ml cafè
2 cullerades cacau pur en pols
1 cullerada impulsor químic
80 ml nata 35% MG
Mantega per untar el motlle
Sal
PREPARACIÓ
- Fonem 100 g de xocolata de cobertura en un bol al bany maria. Quan la xocolata s'hagi fos, hi afegim 35 ml de cafè calent i 100 g de mantega sense sal. Ho integrem tot i ho reservem. És important que el cafè que afegim a la barreja estigui calent. En cas contrari, la barreja se'ns podria tallar.
- Agafem les dues remolatxes cuites, les mal tallem i les turbinem en un got batedor. Ho reservem.
- Separem les clares dels rovells de 3 ous. Posem les clares en un bol i els rovells en un altre. Afegim al bol de les clares un pessic de sal i comencem a muntar-les amb unes varetes elèctriques. Quan veiem que les clares comencen a agafar cos, hi anem afegint de mica en mica el sucre fins a obtenir una merenga.
- Afegim un pessic de sal al bol dels rovells i els batem amb una batedora de mà. Afegim la remolatxa turbinada al bol dels rovells. Integrem la remolatxa i els rovells amb delicadesa. Tot seguit, afegim també la barreja de xocolata, mantega i cafè que teníem reservada. Ho integrem amb la resta d'ingredients.
- Ara afegim al bol els 70 g de farina de blat, la cullerada d'impulsor químic i les 2 cullerades de cacau en pols. Ho tamisem tot amb un colador abans d'incorporar-ho a la barreja. És important tamisar aquests sòlids perquè no se'ns facin grumolls. Integrem la farina, l'impulsor i el cacau amb la resta d'ingredients.
- Per últim, afegim les clares muntades a la barreja. Les integrem en dues vegades, no tota la merenga al mateix temps. Quan integrem, fem moviments embolcallants amb una espàtula perquè les clares no perdin aire. D'aquesta manera, el pastís quedarà més esponjós.
- Aboquem a un motlle de 24x10 cm untat amb mantega la barreja i ho duem al forn a 180º durant 30 minuts.
- Mentre el pastís és al forn, preparem una ganache per cobrir el pastís escalfant 80 ml de nata 35% MG en un pot. Quan la nata estigui calenta, aboquem al pot 80 g de xocolata per fondre que haurem tallat a trossets petits. Integrem la xocolata amb la nata i deixem refredar la ganache.
- Quan la ganache estigui freda, l'aboquem sobre el pastís.