Puré de coliflor i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
La coliflor és una verdura que aporta poques calories i quantitats considerables de fibra i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
una coliflor
125 g de nata 35%
50 g de mantega
1 tòfona negra
250 g de ceps frescos
una cullerada de vinagre Chardonnay
créixens
un got d'aigua mineral
pebre blanc
sal
PREPARACIÓ
- Netegem la coliflor i els ceps. Després piquem la coliflor al got americà amb 125 g de nata, 250 g d'aigua, un polsim de sal, un polsim de pebre blanc. Ho triturem tot i ho posem a foc baix en un pot. Si cal, hi afegim aigua fins a aconseguir la textura de puré.
- Pelem la tòfona. Piquem les pells ben petites i les posem a infusionar a foc baix amb la mantega durant uns 10 minuts. Saltem 250 g de ceps tallats a dauets amb oli i hi posem unes gotes de vinagre Chardonnay. Colem la mantega de tòfona que s'estava infusionant i la posem al got americà. Llencem les pells de tòfona.
- Reservem el puré de coliflor en dues mànegues pastisseres. Servim en un bol els ceps saltats, després el puré per sobre, hi ratllem tòfona i, finalment, hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra i unes fulles de creixen.