Al descobert les històriques mines de Corçà per la sequera al pantà de Canelles

L'Ajuntament d'Àger, a la Noguera, vol aprofitar aquesta circumstància per convertir les mines, mentre es pugui, en un atractiu turístic

Les antigues galeries i els raïls per on passaven les vagonetes que transportaven el carbó que s'extreia de les antigues mines de Corçà, a Àger, han quedat al descobert. El motiu? La greu sequera que patim i que ha deixat el pantà de Canelles, el més gran de Catalunya, a només el 22% de la seva capacitat.

 

Al pantà s'hi arriba després de caminar una hora per corriols i passar enmig del bosc. Un cop aquí es descobreixen les mines de Corçà, o el que en queda, un patrimoni que la sequera ha deixat al descobert i que l'Ajuntament d'Àger, al qual pertany, vol donar a conèixer i convertir en un atractiu turístic més. Si més no, els anys de sequera.

Entre els anys 1940 i 1960, a la mina hi va treballar gent vinguda d'arreu d'Espanya, però la història de la mina de Corçà va acabar fa dècades, en part perquè es va construir el pantà de Canelles.

 

"És un patrimoni històric que tenim i val la pena que la gent el conegui, la gent hi va passar anys treballant i va ser un impacte econòmic per a la vall", assegura Gustavo Pérez, veí d'Àger.

 

I per facilitar l'arribada de turistes, l'Ajuntament té previst aquesta primavera, amb l'ajuda dels veïns, arranjar el camí vell de Mont-rebei, que passa just per damunt de la cota màxima del pantà. Això permetrà descobrir aquest patrimoni i també facilitar l'accés al congost.

 
 
ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut