La qualitat de la gastronomia catalana es difondrà amb una nova etiqueta: la de Regió Mundial de la Gastronomia (ACN)

Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025

Serà la primera regió al món que tindrà aquesta distinció, atorgada per una entitat privada que promou el turisme gastronòmic
Redacció
1 min

Catalunya ha estat escollida per l'Institut Internacional de Gastronomia, Turisme i Cultura, l'IGCAT, com a Regió Mundial de la Gastronomia per al 2025.

S'ha fet públic aquest dilluns, i serà la primera regió al món que ostentarà aquesta distinció atorgada per l'IGCAT, una entitat privada que té el suport del govern de la Generalitat.

L'elecció ha estat a càrrec d'un jurat internacional que a principis de maig va visitar diferents punts de Catalunya per comprovar com funciona la indústria gastronòmica catalana.


Objectiu: potenciar el turisme gastronòmic

Aquesta distinció vol potenciar el turisme gastronòmic, que gasta més de 3 vegades que el que ve per altres motivacions.

Segons l'IGCAT, a banda de Catalunya hi havia una vintena de candidates més, tot i que aquesta entitat no ha fet públics el nom de cap d'aquestes candidatures.

El jurat de l'IGCAT visitant les instal·lacions d'elBulli Foundation, el mes de maig

El jurat està format pel georgià Levan Kharatishvili, la noruega May Britt Hansen, el menorquí Quim Salort i l'eslovena Barbara Zmrzlikar.

Els tres últims van gestionar en anys recents la distinció de Regió Europea de Gastronomia de Trondheim-Trondelag, Menorca i Eslovènia respectivament, guardó que va rebre Catalunya el 2016.

En aquest reportatge podeu veure la visita que el jurat va fer als cultius de mol·luscs al delta de l'Ebre:

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Gastronomia

Mostra-ho tot