Catalunya serà Regió Mundial de la Gastronomia el 2025
Catalunya ha estat escollida per l'Institut Internacional de Gastronomia, Turisme i Cultura, l'IGCAT, com a Regió Mundial de la Gastronomia per al 2025.
S'ha fet públic aquest dilluns, i serà la primera regió al món que ostentarà aquesta distinció atorgada per l'IGCAT, una entitat privada que té el suport del govern de la Generalitat.
L'elecció ha estat a càrrec d'un jurat internacional que a principis de maig va visitar diferents punts de Catalunya per comprovar com funciona la indústria gastronòmica catalana.
Objectiu: potenciar el turisme gastronòmic
Aquesta distinció vol potenciar el turisme gastronòmic, que gasta més de 3 vegades que el que ve per altres motivacions.
Segons l'IGCAT, a banda de Catalunya hi havia una vintena de candidates més, tot i que aquesta entitat no ha fet públics el nom de cap d'aquestes candidatures.
El jurat està format pel georgià Levan Kharatishvili, la noruega May Britt Hansen, el menorquí Quim Salort i l'eslovena Barbara Zmrzlikar.
Els tres últims van gestionar en anys recents la distinció de Regió Europea de Gastronomia de Trondheim-Trondelag, Menorca i Eslovènia respectivament, guardó que va rebre Catalunya el 2016.
En aquest reportatge podeu veure la visita que el jurat va fer als cultius de mol·luscs al delta de l'Ebre:
