
Crim masclista a Màlaga: detingut per assassinar la seva dona a Benalmádena
L'home va trucar a la policia alertant d'un incendi al domicili familiar
Un home de 42 anys ha estat detingut aquest diumenge a Benalmádena, a Màlaga, per haver mort la seva dona, de 48 anys. És ell mateix qui ha trucat a la policia, cap a les cinc de la matinada, per alertar que hi havia un incendi a casa seva.
Quan els agents de la policia local han arribat, però, s'han trobat l'home i quatre nens fora de l'habitatge, i a ella, morta amb signes de violència, a l'interior, que estava en flames.
Els nens són tres fills de la parella, menors, i un fill anterior d'ella, major d'edat.
La Policia Nacional, que s'ha fet càrrec del cas, també investiga si l'home havia maltractat els tres menors i un possible episodi anterior de violència masclista.
L'incendi ha causat danys importants a l'habitatge, que els bombers han precintat després d'extingir-lo.
Tercera mort, segon cas
Si es confirma que es tracta d'un cas de violència masclista, aquesta seria la segona dona assassinada per la seva parella o exparella el 2025.
La primera era una dona de 40 anys, mare de tres nens, assassinada l'1 de febrer per la seva parella, un home de 72 anys, a Sama de Llangréu, Astúries.
Es dona la circumstància que al gener una dona de 78 anys va morir quan defensava la filla de l'atac de l'exparella, a Múrcia, un assassinat que és clarament una mort per violència masclista, però que no s'ha inclòs en el recompte oficial del sistema VioGén del Ministeri de l'Interior perquè, segons el Ministeri d'Igualtat, la violència de gènere és aquella que s'exerceix sobre les dones per part de parelles i exparelles.
L'any passat, fins a 47 dones van morir assassinades per la parella o l'exparella a tot Espanya, 12 de les quals a Catalunya, segons el balanç presentat pel Consell General del Poder Judicial.
On demanar ajuda
Les dones que pateixen violència per part de la parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.
Una de les opcions és el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.
Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències i és gratuït. No queda registrat al mòbil i és confidencial.
En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.
Des del mes d'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22, que ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.
Si es vol denunciar, es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.
A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris.
També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció: els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i els Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).
- ARXIVAT A:
- Violència masclista