Els banquets de noces resisteixen la crisi amb menús més barats i menys comensals
Al Balneari Termes Orion de Santa Coloma de Farners, a la Selva, és un dels llocs on han notat més la crisi. S'hi celebren menys banquets de boda, i ho demostren les xifres: de les 150 celebracions que tenien de mitjana cada any, han passat a les 80. El seu propietari, Josep Campeny, assegura que ara les parelles opten per menús de pressupost més ajustat i que els dinars i sopars són menys concorreguts. "Ha baixat el nombre de persones que van als casaments per la despesa que suposen en perruqueria, regals i roba", ha explicat.
Un altre exemple és l'Hotel Termes Montbrió de Montbrió del Camp, al Tarragonès. La directora d'operacions del grup Roc Blanc, Mireia Besòs, ha explicat que s'han reduït les previsions. "Abans tenies reserves a tres o quatre anys vista i ara amb un any es prepara tot", ha dit. Besòs creu que moltes parelles opten per assegurar-se un pis i un cotxe i ajornen el casament "a temps millors".
En canvi, hi ha altres restaurants que asseguren no notar les conseqüències de la crisi. És el cas del Club Golf del Prat de Terrassa, a Barcelona. El seu departament de restauració afirma que "tenim més banquets que altres anys" i que "els nostres clients són de classe alta i, si s'han de casar, es casen". A Lleida, el propietari de Prats La Finca, Ramon Prats, també assegura que la crisi no els afecta perquè tenen clients de poder adquisitiu elevat.