Un home passeja gossos a Paiporta, dues setmanes després de la dana
Un home passeja gossos a Paiporta, dues setmanes després de la dana (Europa Press/Carlos Luján)

Pendents de l'últim tràmit: 22.000 migrants afectats per la dana regularitzen la seva situació

El 95% de les sol·licituds resoltes han estat acceptades, però molts sol·licitants s'han trobat amb entrebancs per poder acabar el procés

RedaccióActualitzat

Més de 22.000 migrants afectats per la dana al País Valencià han pogut regularitzar la situació amb el procés extraordinari que va obrir el govern espanyol al febrer.

Aquest dimecres s'ha tancat el termini i el 95% de les sol·licituds resoltes han estat acceptades, la majoria d'elles per obtenir un permís de residència i treball durant un any. També s'han prorrogat automàticament els permisos de les persones que vivien o treballaven a les zones afectades.

Però gairebé 5.000 sol·licituds segueixen en tràmit. La Secretaria d'Estat de Migracions espera poder resoldre tots els expedients pendents en el termini d'un mes.
 

Traves per completar l'últim tràmit

Tot i això, molts sol·licitants es troben amb entrebancs per poder acabar el procés. L'últim tràmit que han de fer és obtenir la Targeta d'Identificació d'Estrangers (TIE), però aconseguir cita per al reconeixement de l'empremta dactilar a Estrangeria és molt complicat.

És el cas de la Cecilia Bonilla, que tot i haver rebut la resolució favorable a la seva sol·licitud, no pot completar el tràmit:

"He estat intentant treure cita de l'empremta dactilar i no hi ha manera."

La Nilka Baena encara està a l'espera de saber si podrà regularitzar la seva situació. La seva filla, que va presentar els papers el mateix dia, sí que va rebre l'aprovació, però no aconsegueix obtenir la cita per internet. Asseguren que la web està saturada.

Reclamen més recursos administratius

Les entitats socials consideren positiu aquest procés de regularització de migrants, però pensen que hi ha molta gent que se n'ha quedat fora i reclamen més efectius per poder-lo completar.

Jaume Durà, responsable de l'equip jurídic de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat del País Valencià, considera que calen més recursos:

"No és fàcil poder acreditar quan la gent no està empadronada i demanem que hi hagi una ampliació i un reforç en els equips de la policia per poder tenir més cites per poder accedir al TIE, a les empremtes i a la targeta."

 

ARXIVAT A:
MigracionsPaís Valencià
Anar al contingut