Instal·lar una marquesina a la grada del Martinenc ha estat el projecte més votat
Instal·lar una marquesina a la grada del Martinenc ha estat el projecte més votat (Aj. Barcelona/Josbel A. Tinoco)

Pressupostos participatius a Barcelona: consulta quins projectes han guanyat de cada districte

La instal·lació d'una marquesina al camp del Martinenc ha estat el projecte més votat entre els 76 que han escollit les prop de 50.000 persones que han votat

RedaccióActualitzat

La segona edició dels pressupostos participatius de Barcelona ha escollit 76 projectes impulsats per la ciutadania que l'Ajuntament es compromet a executar en els propers anys. 

Un total de 48.796 persones van votar durant la setmana passada per triar entre una llista de 239 propostes que havien passat una validació tècnica i una primera votació ciutadana.

El projecte més votat, amb diferència, ha estat la instal·lació d'una marquesina a la graderia del camp del Futbol Club Martinenc, al districte d'Horta-Guinardó, amb 4.111 vots

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 30 milions d'euros per tirar endavant els projectes guanyadors, entre els quals hi ha reformes de carrers, millora d'equipaments o la plantació d'arbrat, entre d'altres.

El projecte amb el pressupost més alt preveu actuar a la rambla de Badal
El projecte escollit amb el pressupost més alt preveu actuar a la rambla de Badal (Aj. Barcelona/Paola de Grenet)

El pressupost dels projectes oscil·la entre els 50.000 euros del més baix fins als 1,7 milions del més alt, que vol millorar els espais infantils i les places del barri de la Bordeta (Sants-Montjuïc). 

Han impulsat projectes associacions veïnals, esportives i de diversitat funcional, grups de dones, comunitats educatives i entitats juvenils i del lleure, entre d'altres.

En la següent taula pots consultar les propostes escollides, el pressupost, els vots rebuts i filtrar la cerca per districte: 
 


Tres projectes proposats per infants

Una de les novetats d'aquesta segona edició dels pressupostos participatius ha estat la incorporació de més de 700 infants en el procés per decidir quines propostes passaven a la votació final.

Entre els 239 projectes que van arribar a la votació se'n van incloure 20 (dos per districte) presentats per infants o vinculats a la infància. 

I d'aquesta vintena, finalment s'han seleccionat tres projectes. Són aquests:

  • Transformació del pati de l'Escola Barcelona (les Corts)
  • Millorar l'entorn de 10 centres educatius al districte de Sarrià-Sant Gervasi
  • Millorar el pati de l'Escola Ferran i Clua (Sant Andreu)

Calendari i propers passos

Un cop feta la tria, es constituirà una comissió de seguiment a cada districte i es convocarà els impulsors dels projectes guanyadors per al disseny, execució i seguiment de cada proposta. 

En el cas dels projectes vinculats a la infància, també es comptarà amb la participació dels infants. 

Pel que fa al calendari d'execució, el regidor de Participació, Lluís Rabell, ha admès que "hi ha projectes més senzills i altres més complicats".

Tot i això, ha dit que la intenció és "fer els tràmits el més aviat possible" perquè la majoria de propostes estiguin començades a finals de mandat (maig del 2027). 

Rabell també ha detallat que es mirarà que alguns dels projectes que no s'han escollit però que també han rebut molts vots es puguin fer des d'altres àrees de l'Ajuntament. 

Un dels projectes de la primera edició que es va acabar descartant va ser un carril bici a la plaça Catalunya, però el regidor ha dit que ja s'ha inclòs en el pla municipal de carrils bici

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut