
Segona nit d'atacs massius a Ucraïna amb 12 morts el dia que culmina l'intercanvi de presoners
El nou atac deixa tres morts a Kíiv en un cap de setmana en què s'ha completat l'intercanvi de 1.000 presoners per banda, entre soldats i civils
Segona nit seguida de bombardejos sobre Ucraïna. Un nou atac rus diumenge a la matinada amb 69 míssils i 298 drons ha deixat tres morts i 10 ferits, entre els quals dos infants, a la regió de Kíiv. L'exèrcit ucraïnès, a més, ha informat d'altres atacs amb drons en diverses regions del sud del país, on s'haurien produït almenys vuit morts més.
"Lamentablement, tres persones han perdut la vida com a resultat d'un atac enemic a la regió de Kíiv", ha afirmat Mikla Kalaixni, governador de la regió, al seu compte de Telegram. "En total, ja hem registrat 10 víctimes", ha afegit.
Ahir ja hi va haver una primera onada d'atacs que també van provocar morts i ferits a Ucraïna.
Per la seva banda, l'alcalde de Moscou també ha denunciat l'atac d'una desena de drons ucraïnesos sobre la capital russa, tot i que no han causat cap ferit. Els atacs han fet que haguessin de tancar temporalment quatre aeroports moscovites, que ja han pogut reobrir diumenge a la matinada.

Culmina l'intercanvi de presoners
Els atacs es produeix en ple intercanvi de presoners entre Kíiv i Moscou, el més gran des que va començar la guerra ara fa 3 anys, pactat la setmana passada en les converses de pau d'Istanbul.
Entre divendres i dissabte, ambdues parts ja van lliurar cada una 697 presoners, entre civils i soldats. Aquest diumenge s'ha culminat amb l'entrega dels 303 restants, fins a arribar al miler compromès.
Tant el govern d'Ucraïna com el Ministeri de Defensa rus ha confirmat l'intercanvi aquest diumenge.
Un dels atacs amb drons més massius sobre Kíiv
La nit de divendres a dissabte una quinzena de persones van resultar ferides a Kíiv, després que Rússia llancés un dels atacs més massius, amb 250 drons i 14 míssils balístics, segons va anunciar el president ucraïnès Volodímir Zelenski.
A més de Kíiv, l'ofensiva russa va ser dirigida principalment contra infraestructures civils a Odessa, Donetsk, Dnipró i Khàrkiv, i va deixar almenys cinc morts. El president ucraïnès va reclamar a la comunitat internacional fer "pressió" i imposar "sancions més dures" per forçar un alto el foc.

Document rus amb les condicions de pau
El govern de Putin ha assegurat que, un cop completat l'intercanvi de presoners, entregarà a Ucraïna un document amb les condicions per a una pau duradora, tot i que les declaracions del ministre rus d'Afers Estrangers van en sentit contrari.
Serguei Lavrov ha admès que volen conquerir més territori ucraïnès del que ja s'han annexionat amb l'excusa de protegir els russòfons d'Ucraïna:
"No podem abandonar el poble rus sota el règim que hi ha ara. Seria il·lús, de cap manera permetrem que això passi."

Lavrov, a més, ha advertit que no acceptaran que Zelenski firmi cap acord de pau i que exigiran que convoqui eleccions abans. Així mateix, el ministre ha descartat que les converses de pau amb el govern ucraïnès es puguin dur a terme al Vaticà, ja que, en paraules seves, "seria poc elegant que els països ortodoxos utilitzessin una plataforma catòlica". Això contrasta amb el fet que l'anterior reunió es fes a Turquia, un estat musulmà.