Trump diu que Coca-Cola canviarà la fórmula, però els aranzels se li podrien girar en contra
Donald Trump assegura que ha convençut Coca-Cola per canviar la seva famosa fórmula. El president nord-americà ha anunciat que la multinacional farà servir sucre de canya als refrescos que es comercialitzen als Estats Units.
Coca-Cola, però, no ha confirmat el canvi. En un comunicat, ha agraït l'entusiasme de Trump pels seus productes i ha dit que aviat compartirà més detalls sobre noves ofertes.
Per tant, no queda clar si modificarà la fórmula original o si llançarà un producte nou. A més, el sucre de canya prové de Mèxic, i ara es veu afectat per uns aranzels del 30%.
La coca-cola que es produeix per al mercat nord-americà s'endolceix normalment amb xarop de blat de moro. A Europa, en canvi, es fa servir sucre com a edulcorant.
La companyia explica al seu web que en funció d'on es fabriqui la coca-cola i les matèries primeres que es facin servir, es poden detectar lleugeres diferències de gust.
"És millor!"
Trump ha fet l'anunci a través d'un missatge a la seva xarxa social Truth Social, en què ha agraït als directius de l'empresa haver pres, suposadament, aquesta decisió:
He estat parlant amb Coca-Cola sobre l'ús de l'autèntic sucre de canya a la coca-cola als Estats Units i han acceptat fer-ho. Serà un molt bon moviment per part seva. Ja ho veuran. És millor!
La Casa Blanca ha compartit el missatge al seu perfil d'X amb una imatge en què el president apareix amb un fons vermell i es pot llegir "Pren-te una coca-cola amb Trump".
Donald Trump és un gran bevedor de coca-cola, però en el seu cas opta per la versió light, que s'endolceix amb aspartam, un edulcorant artificial baix en calories.
Un anunci amb polèmica
L'anunci del president ha generat preocupació en el sector del blat de moro. El gran productor del país, Archer-Daniels-Midland (ADM), ha començat la jornada amb pèrdues a Wall Street, però s'han anat moderant.
Al maig, un grup convocat pel president va elaborar un informe en què va dir que el consum substancial de xarop de blat de moro amb alt contingut en fructosa podria tenir un paper en l'obesitat infantil i altres afeccions.
El grup es coneix amb el nom de Comissió MAHA, inicials de Make America Healthy Again ('Fem que Amèrica torni a ser saludable').
Els experts mèdics, però, no han observat diferències significatives entre el sucre de canya i el xarop de blat de moro amb alt contingut en fructosa.
El director de l'Associació de Refinadors de Blat de Moro, John Bode, ha dit que substituir el xarop de blat de moro per sucre de canya "no té sentit" i que pot costar "milers de llocs de treball" als Estats Units.
